Nakon Svete mise i paljenja prve adventske svijeće, prigodnim programom u parku na Strossmayerovom šetalištu, 2. prosinca je započeo Advent u Petrinji koji će, uz bogat svakodnevni program trajati sve do 6. siječnja.

Natalija Antić Bjelac, direktorica tvrtke B. GROUP Petrinja, koja je na javnom pozivu Grada Petrinje dobila organizaciju manifestacije, istaknula je kako će Advent u Petrinji trajati 36 dana, a posjetiteljima donosi brojne nastupe udruga, koncerte, radionice i gastronomsku ponudu.

„Za svakoga će biti ponešto, za naše klince, one najmlađe i najslađe, njima smo najviše posvetili pozornosti, ali i za starije, puno glazbenog programa, tamburice, pop – rocka, jazz glazbe… Svaki dan će biti program, glazba će svirati, tu je u četiri drvene kućice gastronomska ponuda, kuhano vino, čaj, kobasice. Posebno ćemo imati gastronomski utorak, dakle utorak prijepodne ćemo nuditi tradicijsku hranu. Imamo i poseban dječji program subotom s našom tetom Vesnom i Društvom Naša djeca Petrinja. Od koncerata ću napomenuti samo Damira Kukuruzovića i njegov Django Group, Miju Dimšić, Klapu Kolapjani, bit će i jedan vrlo zanimljivi plesni stand up, što je nešto novo u Hrvatskoj. Ovom prilikom pozivam sve da nam se pridruže, jer stvarno ove godine u našem parku i u Hrvatskom domu svaki dan imamo ponešto zabavno i zanimljivo za ponuditi“, kazala je Antić Bjelac.

VEZANE VIJESTI
Čestitka gradonačelnika Petrinje za Svjetski dan učitelja

Nakon što je ispred crkve sv. Lovre upalio prvu adventsku svijeću, petrinjski je gradonačelnik Darinko Dumbović i službeno otvorio Advent u Petrinji.

„Zahvaljujem svima koji su dali doprinos u organizaciji ove manifestacije koja pokazuje sve ono što bi Petrinja trebala biti, da budemo jedna svjetlost, poput ove svijeće koju smo upalili, da donesemo ljudima samopouzdanje i svima nama ono što nam treba, a sigurno je da nam treba sreća, nova nada, ljubav. Neka nam ta svijeća donese ono što treba dati svakoj obitelji, da imamo više sreće i zdravlja, ali neka nam donese i određenu obvezu da budemo drukčiji, da budemo malo bolji prema sebi, a naročito prema drugima. Želimo ovom manifestacijom pokazati što su to naše vjerske, kulturne i tradicionalne vrijednosti, ali i družiti se i zabaviti u ovom našem prekrasnom višestoljetnom parku i iz njega poslati svima obilje lijepih želja te poruku mira i ljubavi“, rekao je Dumbović te pozvao sve da im se pridruže na Adventu u Petrinji.

VEZANE VIJESTI
Petrinjci se poklonili Stjepanu Radiću na 90. obljetnicu njegove smrti

Dodajmo kako su otvorenje Adventa u Petrinji svojim nastupom uljepšale Petrinjske mažoretkinje, dječja grupa HKUD Mošćenica te tamburaška sekcija FA Petrinjčica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here