Dogovorio izgradnju tende za terasu stana koju nikad nije izgradio

Osumnjičeni za sebe zadržao 50 000 kuna dobivene akontacije za materijal

216
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare na štetu 59-godišnjaka.

Sumnja se da je početkom studenog 2020. godine u Zagrebu prema unaprijed stvorenoj namjeri da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, s 59-godišnjakom dogovorio izgradnju tende na terasi stana za iznos od 75 000 kuna. Po traženju osumnjičenog uz izgovor da mu je potreban novac za nabavku materijala, 59- godišnjak mu je u dva navrata isplatio akontaciju u ukupnom iznosu od 50 000 kuna, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Osumnjičeni iako je znao da dogovorene radove nikad neće obaviti, nastavio je oštećenog držati u zabludi lažno mu prikazivajući činjenice da će radove obaviti do početka 2021. godine, a što nije učinio niti mu je vratio unaprijed dobiveni novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 50 000 kuna, dodaju iz policije. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime