Donacijska akcija RWE-a doprinijela rješavanju problema gladne djece u školama

30

Potaknuti potresnom pričama o gladnim učenicima diljem Hrvatske kojima učitelji zbog teškog materijalnog stanja plaćaju obrok u školi, kompanija RWE pokrenula je početkom godine veliku donacijsku akciju.

Cilj akcije pod nazivom „Svako dijete zaslužuje topli obrok“ bio je osigurati topli obrok djeci u osnovnim školama iz cijele Hrvatske kojima roditelji to nisu u mogućnosti pokriti. RWE je učinio prvi korak i donirao iznos od 100.000 kuna za 10 škola iz nekoliko hrvatskih županija. Tim sredstvima do kraja školske godine 2014./2015. osiguran je obrok za više od 200 učenika.

VEZANE VIJESTI
SISAK Nastavak donacijske akcije za sisačku pedijatriju

Ovih dana Vlada Republike Hrvatske najavila je raspisivanje natječaja na 24 milijuna kuna na koji će se javiti nevladine udruge koje će pomagati gladnoj djeci na terenu na područjima Slavonije i Baranje te Banovine, gdje je uočeno najviše problema.

“U posljednja dva mjeseca, tijekom trajanja akcije javio nam se niz kompanija i privatnih osoba koja pokazale spremnost da pomognu. Sve donatore povezali smo sa školama čiji su nas ravnatelji zamolili za konkretnu pomoć. Kao društvo ne smijemo dozvoliti da djeca u školama nemaju osiguran obrok. Stoga nam je izuzetno drago da je naša akcija dala konkretan doprinos rješavanju problema te da je Vlada Republike Hrvatske pronašla sredstva kako bi se problem riješio”, istaknuo je Zoran Miliša, predsjednik RWE Energije.

VEZANE VIJESTI
Buševec još jednom jednom pokazao veliko srce

Foto: racunalo.com

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here