Đorđe i Olivera Balašević obradovali studenticu

2104

Studenticu Jelenu Matović, stanarku sobe 212 Studentskog doma ‘Veljko Vlahović’ u Novom Sadu, nemalo je iznenadio posjet nekadašnje stanarke  Olivere i njenog supruga Đorđa Balaševića. Supružnici su je posjetili kako bi joj darovali klima uređaj, piše mojnovisad.com.

Posjet studentskom domu Oliveru nije ostavio ravnodušnom jer se nakon 36 godina našla u sobi u kojoj je kao mlada Zrenjaninka, studentica Fakulteta za fizičku kulturu boravila dvije godine.

Ono po čemu je ova studentska soba posebna jest činjenica kako je upravo ona opjevana u pjesmi Đorđa Balaševića „Provincijalka“. Dok je Olivera darovala klima uređaj, Đorđe je na ulazna vrata zalijepio pločicu sa stihovima iz pjesme: „Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka… Olja i Đole Balašević, 1. lipanj 1979.“

“On tvrdi kako je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke sa predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobitela nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bih istrčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala”, priča Olivera.

Đorđe je na događaj stigao sa malim zakašnjenjem, jer, kako je objasnio „znam prozor, ali ne znam vrata“ i priznao kako je prvi put u sobi svoje ondašnje djevojke i sadašnje supruge sa kojom ima troje djece.

“Živjeli smo u jedno pristojnije vrijeme. To je prozor u koji sam virio i dolazio izdaleka, ali nikada nisam bio unutra. Ostala je uspomena i ne mogu proći, a da se toga ne sjetim. To je taj studenjak, to je taj hodnik i to je ta pjesma koja će biti na vratima umjesto imena” rekao je Đorđe vadeći iz kuverte pločicu sa upisanim stihovima pjesme „Provincijalka“.

Olivera je ovu akciju organizirala kako bi poboljšala uvjete stanovanja sadašnjih studenata.

“Olja zna kako je preko ljeta vruće jer nema nikakve izolacije. Klima će nam puno značiti” zaključila je studentica.

1263-natpis-na-vratima-studentske-sobe

 

Foto: mojnovisad.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here