Drma li se sisačka gradska koalicija?

Most NL svoj stav po ovom pitanju neće mijenjati, a što će se dogoditi na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća – vidjet ćemo, navode u priopćenju

825

Most uvjetuje izglasavanje rebalansa proračuna smjenom ravnatelja ŠRC Siska Marija Stipkova.

Cijelo priopćenje pročitajte u nastavku:

“Most NL Sisak je u protekle nepune dvije godine u sporazumnoj suradnji s koalicijom na vlasti u gradu Sisku, te je nemali broj puta bio optužen za činjenje ili ne činjenje određenih poteza, koji korijene vuku iz dalje ili daleke prošlosti, u kojima su akteri bili SDP i HDZ. Nebrojeno puta smo u ovim situacijama poslužili kao određeni kompenzator ili amortizer gradonačelnici i njezinoj koaliciji, ali smo uvijek jasno i javno izražavali svoj stav. Bilo je tako i sa Sisak projektima, Maticom hrvatskom, u slučaju ne suradnje sa sisačkim obrtnicima, hokejskim klubom SISCIA, kreditom za novu sportsku dvoranu i dr. Na neke događaje nismo uspjeli utjecati na nama zadovoljavajući način, na druge djelomično, na treće potpuno, ali nikada nismo odstupili od onih ideja zbog kojih smo se odlučili ući u ovaj politički ring.

Dana 27.03.2019. smo poslali zahtjev gradonačelnici Kristini Ikić Baniček za smjenu ranatelja ŠRC Sisak zbog negativnog poslovanja (manjka prihoda) u 2018. koji doseže iznos iznad 600 tisuća kuna. U istom zahtjevu su pobrojani i mnogi drugi loši potezi u poslovanju sportskih objekata pod ravnanjem g. Stipkova, pa sve do narušenih međuljudskih odnosa potenciran odnosom ravnatelja prema zaposlenicima. Zahtjev gotovo istog sadržaja je poslan i prema UV ŠRC Sisak, s ciljem sazivanja izvanredne sjednice UV i ostavkom g. Stipkova.

Priopćenjem želimo pojasniti javnosti naš stav kojim smo uvjetovali podršku rebalansu proračuna koji se trebao naći na dnevnom redu nedavne sjednice GV Grada Siska. U zahtjevu prema gradonačelnici smo nedvojbeno dali do znanja kako je smjena g. Stipkova naš uvjet za podršku rebalansu proračuna, na koji način bi mogli opravdati navedeni minus od 600 tisuća kuna prema građanima grada Siska.

Stoga nam nije jasno s kojim ciljem i za čiji račun HDZ grada Siska tjedan dana kasnije daje javno priopćenje i proziva između ostalih i MOST za stanje u ŠRC, te poziva na smjenu ravnatelja s nedvojbeno sličnim tekstom koji je poslan od strane Most NL prema gradonačelnici, odnosno člana UV prema UV i ustanovi. Da li je posrijedi klasični neozbiljni pristup “piši nek se govori” ili se radi o naivnosti vodećih ljudi gradske organizacije HDZ? Ne želimo vjerovati ono što se ovih dana može čuti po kuloarima, kako je režija zajednička, a sve s ciljem diskreditacije MOSTa kao nekoga tko šuruje s HDZ-om, odnosno sjedi na dvije stolice, što bi ustvari za konačni cilj imalo dati alibi gradonačelnici da zadrži ravnatelja Stipkova na ovoj poziciji.

Kako je sjednica UV ŠRC sazvana za 2. svibnja (35 dana nakon poslanog zahtjeva za izvanrednom sjednicom), a na dnevni red nije uvršteno izglasavanje povjerenja ravnatelju, ostaje nam tek koji dan za provjeriti je li g. Stipkov važniji od sporazumne suradnje MOST NL i koalicije SDP, HSS, Laburista. Ili je možda netko drugi spreman podržati rebalans proračuna na predstojećoj sjednici GV Grada Siska, oko čega „ovlašteni emisari” intenzivno vode pregovore, pokušavajući pridobiti pojedini glas iz suprotnog tabora.

Možda dosadašnji pojedinačni prijepori nisu bili dovoljan razlog za prekid sporazumne suradnje, ali nesavjesno raspolaganje novcem poreznih obveznika to svakako je.
Most NL svoj stav po ovom pitanju neće mijenjati, a što će se dogoditi na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća – vidjet ćemo”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime