Dumbović o rezultatima EU izbora: HDZ i SDP su gubitnici u Petrinji

593

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović i saborski zastupnik Narodne stranke – Reformisti osvrnuo se na rezultate izbora za Europski parlament. Zahvalio je svima koji su ispunili svoju građansku dužnost izlaskom na biračka mjesta, te čestitao onima koji su osvojili mandate:

“Nadam se da će čuti i ono što smo mi Reformisti govorili za područja koja definitivno zaostaju u razvoju. Na ovom području treba artikulirati da je to kraj koji ratne strahove treba artikulirati kroz nove vrijednosti i sve ono što nije uošlo u obnovu. Petrinja je bila i ostala, kao i mnogi srednjoeuropski gradovi koji su obilježili i ostaju europski dio Europe. Hvala svima onima koji su u Petrinji izašli (na izbore) i dali poruku – pogotovo velikim političkim strankama kao što je to HDZ i SDP”.

Petrinjski gradonačelnik se osvrnuo i na izlaznost u Petrinji:

VEZANE VIJESTI
Otvoreni radovi na gradnji dječjeg i pomoćnog igrališta te svlačionice u Češkom selu

“Najveći gubitnici su definitivno HDZ-ovci, oni su ovdje dobili politički šamar. Od gotovo 40 i nešto posto svih mogućih izbora došli su na 19 i nešto. Reformisti grada Petrinje su bliže 18 posto. Samo 100 glasova je razlika. Gledajući tako velike stranke, nisu napravili ono što su trebali napraviti”.

Gradonačelnik Dumbović kazao je da su izbori izazvali burne reakcije u gradskom vijeću. 14 vijećnika, rekao je Dumbović zatražilo je promjene u Vijeću.

“Želim imati u gradskom vijeću suradnike koji će znati probleme građana, a pogotovo od ljudi poput mene kao gradonačelnika koji sam skoro 20 godina u lokalnoj samoupravi i gdje znam gdje me zaustavlja država, gdje me zaustavlja županija i gdje znam gdje me zaustavlja Gradsko vijeće”.

Otkrio je i što misli kada kaže gdje nailazi na prepreke u gradskom vijeću.

VEZANE VIJESTI
Predsjednica Grabar-Kitarović u Petrinji

“Ono što krasi Reformiste to je zajedništvo, što se tiče HDZ-a, evidentno je da u Gradskom vijeću imaju tri struje”.

Podsjetimo, HDZ i SDP osvojili su po 4 mandata, a po jedan su osvojili Ruža Tomašić u koaliciji s Hrastom, Mislav Kolakušić, Živi Zid te Amsterdamska koalicija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here