Dumbović primio uspješne petrinjske sportaše te najavio nove radove

264

Gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović okupio je uspješne sportaše u Velikoj vijećnici, čestitao im na uspjesima i zahvalio im što čine grad Petrinju prepoznatljivom:

“Te vrhunske rezultate može samo stvoriti jedna dobra radna ekipa koja ima pedagoški pristup prema športu. Kod svakog dijela odricanja gdje zajednički dajete veliki doprinos da budete upravo ono što jeste – pravi ambasadori kroz šport grada Petrinje. Ja znam da vi ne živite od lijepih riječi, vi živite od vaših rezultata, a ti rezultati daju nam jednu novu obvezu.

Svaki rang je dizanje stepenice i ljestvice prema gore i svaki rang donosi, na kraju i neke druge proračunske stavke koje se moraju kroz vaše rezultate artikulirati. Ja ću nastojati da vi u sljedećoj proračunskoj godini imate više novaca. Mladost je ta koja nekako ima tu infrastrukturu, NK mladost je sada dobila i umjetnu travu, kao drugi klub u županiji. Uložili smo jako puno novaca, da sam prije imao te uvjete sigurno bi i prije napravio gimnastičku dvoranu. Hvala vam što ste postali dobri primjeri za sve generacije koje dolaze. Ja ću vas sve pozvati za 10-ak dana da budete na jednom svečanom otvorenju gradilišta športske dvorane u vrijednosti 40,5 milijuna kuna”.

Gradonačelnik Dumbović malim gimnastičarima obećao je i novu dvoranu:

VEZANE VIJESTI
Dumbović: Financirat ćemo opremanje zaštitnog laboratorija u Petrinji!

“Čim dobijem 1/1 dokumentaciju da će u proračunu biti spremno 500 tisuća kuna za prvu adaptaciju. To vam garantiram. Vi ste naša nadogradnja, vi ste naša trajna vrijednost svega onoga što ste naučili i svega onoga što kroz život budete učili.”

Na prijemu kod gradonačelnika bio je hrvač Pavel Puklavec koji je nedavno osvojio broncu na Europskom prvenstvu za juniore. On se Dumboviću zahvalio na potpori koju ima od grada. Tajnica i trenerica u Gimnastičkom klubu Petrinja Gordana Žugaj Jambrović pohvalila je svoje male sportaše:

VEZANE VIJESTI
Sadnjom stupolikog graba poslali poruku za Dan planeta Zemlje

“To je najuža ekipa ovog kluba koja donosi medalje. Mi smo završili pola sezone, tri-četiri natjecanja smo odradili i nikad prije nismo imali ovako dobre rezultate. Godinama nismo ulazili u tu vrhunsku gimnastiku, odnosno A program ili Prvu ligu jer jednostavno nismo imali uvjeta. Zadnje dvije godine smo počeli jače trenirati upravo jer računamo da ćemo se dvije-tri godine pripremati da uđemo u tu vrhunsku gimnastiku. U vrhunsku gimnastiku smo ušli iako još uvijek nemamo uvjeta za nju. Prema ljeta improviziramo u prostoru gdje jesmo, a nadamo se da će se stvari do zime promijeniti.”

Zahvaljujući dobroj igri i uspjehu igrača, nogometni klub Sloga iz Hrastovice popeo se za ligu više, iz treće u drugu, rekao je predsjednik kluba Damir Knežić:

VEZANE VIJESTI
Sljedeće godine kreće gradnja Veteranskog centra vrijednog 83 milijuna kuna

“Nikad nisam naišao na zatvorena vrata. Uvijek je bilo ‘sačekaj’, ‘može, sutra’, ‘može, prekosutra’, ‘bit će’. I evo, rezultati su tu. Zahvaljujem se svojim igračima jer da nisu ostavili svoje srce ove godine na terenu mi sada ne bi ovdje sjedili i ne bi se mogli pohvaliti s tim da idemo rang više, a ja bi bio tužan i možda zabilježen u povijesti kao najlošiji predsjednik NK Sloga Hrastovica, ali eto – to se nije dogodilo”.

Na kraju prijema gradonačelnik Dumbović sportašima je uručio poklon pakete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here