U dva dana policija oduzela 140 vozačkih dozvola

1709
Foto: Ilustracija

U dane vikenda od 20. do 22. listopada na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.     

Kontrolirano je 1411 vozila i vozača te utvrđeno ukupno 983 prometnih prekršaja, od čega je 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 140 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 150 vozača.

Kod vozača (13.3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 22.10.2017.g. u 0.05 sati u gradu Jastrebarskom, u Zrinsko Frankopanskoj ulici, kod 46-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke Fiat punto zagrebačkih registarskih oznaka utvrđena je koncentracija alkohola od 2.83 g/kg. Protiv njega je podnijet Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati i smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva,

VEZANE VIJESTI
Gorička policija provodi brojne akcije u prometu!

– u nedjelju, 22.10.2017. u 3.55 sati, kod 27-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Trga žrtava fašizma u smjeru istoka. Alkotestom joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1.73 g/kg i isključena je iz prometa.

Za vrijeme akcije evidentirano je 10 vozačica (6.7%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 15 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane 4 osobe, a 1 osoba je odbila testiranje.

Od 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 22 mlada vozača (14.7 %) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

VEZANE VIJESTI
PU SISAČKO-MOSLAVAČKA Kazne zatvora za nesavjesne vozače

Akcije provedene i na području Policijske uprave sisačko-moslavačke

 

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 21./22. listopada, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 183 sudionika u prometu i utvrdili 40 prometnih prekršaja, od kojih se 20 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Osobnim automobilom je upravljalo 18 alkoholiziranih vozača, dok su dva upravljala biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam je evidentirano na području Siska, pet na području Petrinje, tri na području Kutine, dva na području Novske te po jedan prekršaj evidentiran na području Sunje i Hrvatske Kostajnice. Kod pet vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 0,0 do 0,5 promila, kod osam vozača alkoholiziranost je bila od 0,5 do 1,5 promila, kod dva od 1,5 do 2 promila, kod tri vozača je izmjereno više od 2 promila, dok su dva odbila ponuđeni alkotest.

VEZANE VIJESTI
PU zagrebačka i sisačko-moslavačka udruženo protiv alkoholiziranih vozača

Prema dobnim skupinama osam vozača je bilo u dobi od 18 do 24 godine, šest je bilo u dobi od 41 do 50 godina, troje u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, dvoje od 31 do 40 godina, dok je jedan alkoholizirani vozač bio stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 2,29 promila utvrđena je 34-godišnjem vozaču osobnog automobila, koji je u subotu, 21. listopada oko 22.45 sati zatečen u mjestu Vedro Polje, na području Sunje. Također je za istaknuti 44-godišnji biciklist, koji je u nedjelju, 22. listopada oko 00,50 sati u Petrinji zatečen pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here