Proteklog vikenda evidentirana su dva požara na otvorenim prostorima. Prvi je izbio u subotu, 22. rujna na zapuštenoj livadi u mjestu Gornja Gračenica, na području Popovače, pored koje je 57-godišnja žena nakon čišćenja peći bacila pepeo i žar te je došlo do požara suhe trave koji se proširio livadom. Vatru su ugasili pripadnici DVD-a Donja Gračenica, a materijalne štete nije bilo. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara 57-godišnjakinja će biti prekršajno prijavljena.
Drugi požar je izbio danas, 24. rujna u ranim jutarnjim satima u mjestu Gređani, općina Topusko, na njivi 61-godišnjeg vlasnika, na kojoj se na neutvrđeni način zapalila piljevina. U požaru, kojeg su ugasili pripadnici DVD-a Topusko, izgorjela je manja količina piljevine te materijalne štete nije bilo.

U subotu, 22. rujna oko 15 sati u mjestu Jamarice, na kutinskom području, izbio je požar na drvenom štaglju 33-godišnjeg vlasnika. Požar je izbio kada je vlasnik uz štagalj zavarivao armaturnu mrežu te se zbog iskrenja zapalilo sijeno i vatra proširila na cijeli štagalj, koji je u potpunosti izgorio, zajedno sa sedam rolo bala koje su bile u njemu. Požar su oko 16.30 sati lokalizirali vatrogasci kutinske Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Jamarice, a vlasnik štetu procjenjuje na oko 5000 kuna, javljaju iz PU Sisačko-moslavačke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here