DVD Tišina Erdedska nabavilo kombi vozilo za potrebe društva

50 tisuća kuna vrijedno kombi vozilo DVD-u predano na korištenje uoči održavanja 92. redovne godišnje skupštine društva

1464

DVD Tišina Erdedska nabavilo je kombi vozilo vrijedno 50 tisuća kuna koje je DVD-u predano na korištenje 24. ožujka uoči održavanja 92. redovne godišnje skupštine društva.

Naime, nakon što je prijašnje kombi vozilo prije dvije godine totalno uništeno u prometnoj nesreći prilikom izlaska na intervenciju gašenja požara, uz pomoć Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije i Općine Martinska Ves te drugih donatora i sponzora, prošle je godine nabavljeno drugo kombi vozilo koje je kompletno uređeno i opremljeno za potrebe DVD-a.

Zahvalu svima koji su pomogli u nabavci i uređenju kombi vozila, koje će sada služiti za sve potrebe 70-tak članova ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva, uputio je prilikom primopredaje vozila predsjednik ovog društva Tomislav Zavitec.

„Naše društvo djeluje od 1927. godine. Imali smo manji prekid poslije rata, društvo jedno vrijeme nije radilo, ali 2011. godine sastala se ekipa nas koji smo u to vrijeme kad se društvo ugasilo bili mladi i ponovno smo ga aktivirali. Kad smo počeli s radom, nismo imali gotovo ništa. Sada, zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, lokalne zajednice, vatrogasne zajednice, donatora i sponzora imamo puno, sve što nam je potrebno. Ne bismo mogli računati na njihovu pomoć da nismo i mi aktivni. Uvijek smo tu kada je potrebno, odazivamo se na svaku intervenciju, bilo da je riječ o požaru, ispumpavanju vode, tehničkoj intervenciji, trpanju vreća prilikom obrane od poplava itd. Oni prepoznaju našu aktivnost i odužili su nam se ovim kombi vozilom koje ćemo koristiti za sve naredne intervencije. Imamo mi i navalno vozilo koje primarno koristimo u tu svrhu, a ovo vozilo će nam koristiti i za prijevoz na natjecanja i sve ostale potrebe društva“, kazao je Zavitec kojem je ključeve vozila predao Mijo Brlečić, predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko – moslavačke županije. Zajednica je nabavku vozila pomogla s 25 tisuća kuna.

„Vatrogasna zajednica Općine Martinska Ves broj 12 vatrogasnih društava od kojih je središnje vatrogasno društvo Desno Trebarjevo. No, tu su i DVD-i Tišina Erdedska, Tišina Kaptolska i Lijeva Martinska Ves koji pokrivaju požarne sektore u svojim sredinama kako bi što efikasnije mogli intervenirati u gašenju požara, u obrani od poplava ili bilo kakvim drugim nepogodama koje se dogode na tom području. Ovo nam je društvo bitno i zbog toga što, uz Vatrogasnu postrojbu Grada Siska i DVD Desno Trebarjevo, imamo osiguranu onu našu granicu od 15 minuta za intervenciju. Stoga je važno da nam vatrogasna društva poput ovog budu dobro opremljena i osposobljena, da operativni članovi imaju liječnički pregled i zadovoljavaju sve zakonske uvjete i to je prvenstveno zbog čega nastojimo pomoći ovakvim društvima“, istaknuo je Brlečić.

25 tisuća kuna je za vozilo izdvojila i Općina Martinska Ves. Načelnik Stjepan Ivoš je istaknuo kako nastoje pomagati sve udruge sa svog područja. Za vatrogasce izdvajaju godišnje više od 300 tisuća kuna, što je dvostruko više no što je propisano zakonom.

„Općina Martinska Ves imam 16 naselja i 12 DVD-a. Dakle, samo četiri naselja nema DVD. Ovoliki broj DVD-a je jako dobar za Općinu, jer su na ovom području takve udruge rijetkost. Uz KUD-ove, imamo i jedan nogometni klub, ali DVD-i su najrašireniji. Osim zaštite od požara i drugih nepogoda, oni su često aktivni i u društvenim događanjima. Naša je dužnost da im pomažemo i mi to činimo koliko god možemo. Pomogli smo nabavku ovog kombija, ali smo uredili i ovaj vatrogasni dom u što smo prošle godine uložili oko 70 tisuća kuna“, rekao je Ivoš.

Primopredaji vozila, ali i redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tišina Erdedska nazočio je i zamjenik sisačko – moslavačkog župana Ivan Celjak.

„Sisačko – moslavačka županija prati razvoj vatrogastva na svom području. Često prisustvujemo na vatrogasnim skupštinama jer se želimo neposredno, od samih vatrogasaca, upoznati s njihovim aktivnostima, planovima, ali i potrebama. DVD Tišina Erdedska je vrlo aktivno društvo. Drago nam je što su, uz pomoć županijske Vatrogasne zajednice i Općine Martinska Ves, uspjeli nabaviti ovo kombi vozilo koje će im dobro doći za njihove intervencije. No, želimo im da ga što manje koriste u te svrhe, za spašavanje ljudskih života i imovine, da imaju što manje potrebe za intervencijama, a da vozilo više koriste za manifestacije i natjecanja na kojima sudjeluju“, poručio je Celjak.

Dodajmo kako su na skupštini dodijeljena i priznanja, zahvalnice te medalje članovima, donatorima i sponzorima, kao i dužnosnicima koji su pomogli radu ovog DVD-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime