Dvije žene iznuđivale treću da ne objave za nju kompromitirajući sadržaj

230

Policija je kazneno prijavila dvije žene u dobi od 33 i 52 godine osumnjičene zbog kaznenog djela iznude, jer su mobitelom od 37-godišnjakinje tražile da im isplati određeni iznos novaca kako one ne bi na društvenim mrežama objavile za nju kompromitirajući sadržaj.

Kada su se nakon nekoliko dana osumnjičenice ponovo javile i navele lokaciju i vrijeme primopredaje traženog novca policija je ustanovila da je  riječ o „unaprijed stvorenoj nakani za pribavljanje protupravne imovinske koristi“, te je provedeno kriminalističko istraživanje.

U noćnim satima 22. siječnja policijski su službenici u Dugoj Resi uhitili osumnjičene zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Po nalogu Županijskog suda u Karlovcu izvršena i pretraga automobila 33-godišnjakinje kod koje je pronađeno oružje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude, kako stoji u policijskom priopćenju,  protiv osumnjičenih će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava, a protiv 33-godišnjakinje i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime