Dvojac utajio više od sedam milijuna kuna poreza

Protiv osumnjičenih će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznene prijave

646
Ilustracija

Policijska uprava međimurska prijavila je 64-godišnjeg mađarskog državljanina i 42-godišnju ukrajinsku državljanku koje se sumnjiči za utaju sedam milijuna kuna poreza.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su mađarski državljanin rođen 1956. godine i ukrajinska državljanka rođena 1978. godine, počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnja se da su u svojstvu direktora i odgovornih osoba u trgovačkom društvu iz Donjeg Kraljevca, da bi izbjegli plaćanje poreza na dodanu vrijednost, neosnovano prijavili nadležnoj Poreznoj upravi za razdoblje od listopada 2016. do rujna 2017. godine odbitak pretporeza na stjecanje dobara unutar Europske unije, a koja nisu dopremljena u Republiku Hrvatsku, koristeći pritom PDV ID broj koji je izdan u Republici Hrvatskoj. Također, nisu obračunali i prijavili porez na dodanu vrijednost na stjecanja dobara unutar Europske unije te nisu obračunali porez na dodanu vrijednost na primljene usluge iz Europske unije.

Na opisane načine uskratili su sredstva namijenjena za proračun Republike Hrvatske u ukupnom iznosu nešto većem od sedam milijuna kuna.

Protiv osumnjičenih će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznene prijave.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime