Dvojica nesavjesnih vozača kažnjeni novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 20.000 kuna

82

U ponedjeljak, 21. veljače oko 19.10 sati u Ulici Zinke Kunc, policijski su službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnjak, izvijestili su iz PU zagrebačke.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.89 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, a zatim sljedećeg dana doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.800 kuna, a određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Potom je policija i jučer, 22. veljače, oko 00.35 sati u Javorinskoj ulici u Zagrebu, policijski su službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnjak. Naknadnom kontrolom utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1.55 g/kg u organizmu te je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu, proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.200 kuna, a određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime