EDIC Bogat program povodom „Dana otvorenih vrata“

1288

Informacijski centar Europe Direct Petrinja je u sklopu „Dana otvorenih vrata“ održao bogat program za Petrinjce.

Prva u nizu događanja, izložba pod nazivom Kulturna baština i bogatstvo našeg kraja“, otvorena je 11. lipnja u Galeriji „Krsto Hegedušić“. Izložba će biti otvorena do 23. lipnja, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Sljedeća u nizu događanja javna tribina na temu ‘Kako povećati povlačenje sredstava iz EU fondova s ciljem razvoja jedinica lokalne samouprave’ održana je 13. lipnja. Manda Šalić, dopredsjednica i članica Udruge Građanski aktivizam Petrinja (GrAk), Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Milan Orlić, ravnatelj Srednje škole Petrinja I Katarina Ivančić, v.d. ravnatelja JU Petra su zajedno s  članovima projektnog tima EDIC-a Ivanom Jengićem, Draganom Vrančić, Edisom Mašinović i Katom Rupčić upoznali Petrinjce s primjerima dobre prakse, mogućnostima koje pružaju europski fondovi i na koji način se tim sredstvima može ojačati lokalna zajednica.

Posljednja u nizu događanja bila je konferencija pod nazivom „Izazovi s kojima se suočava Europska unija i njihov utjecaj na izbore za Europski parlament 2019. godine“ koja je održana u petak 15. lipnja u Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja.

Na konferenciji su govorili zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, profesor na Fakultetu političkih znanosti Tihomir Cipek, Vanja Ličina predstavnik Ekonomske škole Sisak koja je ambasador i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, a uvodni govor održala je Andrea Čović Vidović iz Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj.

U sklopu projekta Informacijski centar Europe Direct Petrinja u travnju je otvoren i Ured za građane u kojem se mogu informirati o pravima građana EU, programima i fondovima EU, nacionalnim operativnim programima i natječajima te mogućnostima istih te izborima za EU parlament koji će se održati sljedeće godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here