EDIC Petrinja poziva na konferenciju “Europska obrambena politika i njezin utjecaj na hrvatsku vanjsku politiku”

250

Informacijski centar Europe Direct Petrinja (EDIC) poziva na konferenciju “Europska obrambena politika i njezin utjecaj na hrvatsku vanjsku politiku” koja će se održati u srijedu 26. rujna u POU Hrvatski dom u Petrinji s početkom u 17 sati.

*Informacijski centri Europe Direct služe kao glavno sredstvo Europske unije koji svojim radom dopunjuju i podupiru rad Predstavništva Europske komisije i informacijskih ureda Europskog parlamenta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Cilj centra je omogućiti svim građanima jednostavan pristup informacijama o Europskoj uniji, osobito informacijama o pravima građana, prioritetima Europske unije, zakonodavstvu, politikama, programima i mogućnostima financiranja, promicanje participativnog građanstva na lokalnoj i regionalnoj razini te stvaranje prilika za iznošenje i razmjenu vlastitih stajališta u svim područjima djelovanja Europske unije, a osobito onima koja utječu na svakodnevni život građana.
Informacijski centri Europe Direct uvećavaju komunikacijsku sposobnost Europske unije osnaženom sinergijom i koordinacijom s drugim mrežama za informiranje i pomoć, koje pokrivaju određena područja politika EU-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here