Ekipa Radio Banovine

Slušaju svi - slušajte i vi!

Nikola Maričković

Direktor

Nikola Maričković rođen je 18. svibnja 1964. godine u živopisnoj Slatini Pokupskoj. Radio Banovinu, kojoj je prvotni naziv bio Radio Glina, osnovao je 1993. godine i od tada je u njenom vodstvu...

Jasna Štajcar

Voditeljica

Još davne 2003. godine bio je moj prvi susret sa mikrofonom na Radio Banovini. Sve je krenulo radijskom audicijom i dogodio se “klik” na prvi pogled, slušalice i mikrofon su postali moja velika ljubav.

Stjepan Steev Bonev

Voditelj/novinar

U radijskom svijetu sam dugo i to je okruženje koje me veseli, u koje ne ulazim s grčem i u kojem se svaki dan, obzirom na događaje i okolnosti, putevi križaju te odvode u neočekivanim smjerovima.

Ivana Bratković

Voditeljica

Barry is a strong activist, focusing on saving forests, stopping pollution and teaching recycling techniques

Sandra Klarić

Novinar

Zadužena sam za „terene”. Ima me ponekad i u studiju, ali ne tako često, što mi ni ne smeta jer je terenski dio posla ono što zaista volim raditi. Katkad je teško pohvatati sve terene, stići sve napraviti kako si zamislio, ali kad radiš posao koji te ispunjava i pričinjava ti zadovoljstvo, sve se nekako stigne.

Mateja Feljan

Novinar

“Pišem od kada znam za sebe, jedino što se tijekom godina promjenilo su likovi o kojima pišem. Novinarski poziv nosim u sebi od najranijeg djetinjstva, dio je mene i onog što jesam. Oduvijek sam bila komunikativna, znatiželjna, ali i socijalno osjetljiva, stoga je posao koji radim bio logičan slijed umom, ali i srcem.

Mario Maričković

Tehničar/snimatelj

Svoju karijeru započeo je kao tehničar i brinuo o jednostavnim tehničkim stvarima, no tijekom godina sazrio je u idejnog kreatora koji je zaslužan za gotovo sva grafička i tehnološka rješenja u u programu i na web-u te ono najvažnije – zakotrljao je klupko ideje o televiziji kao ekstenziji uspješnoj radio postaji.

Luka Maričković

Snimatelj

“Još kao dijete zaljubio sam se u čaroban svijet dokumentarnih filmova. Nije me toliko zanimala sama tematika filma, već kvaliteta kadrova. Zamišljao sam kako ću jednog dana i sam stajati iza objektiva kamere. Nisam ni slutio kako sam tada bio blizu ostvarenja dječačkog sna!

Mario Turković

Tehničar/snimatelj

Po završetku srednje škole svoju karijeru započeo je upravo u redakciji Radio Banovine. Od prije 10 godina, kada se pridružio timu, mnogo se toga promijenilo, ali ljubav prema glazbi ostala je ista. Mladi kreativac tijekom radnog vijeka stasao je u audio/video tehničara i producenta koji brine za glazbeni sadržaj koji prolazi eterom.

Đurđica Maričković

Financije

“Ovdje hrvatski radio, Radio postaja Glina. Pratite frekvenciju 99,1 Mhz”, izgovorila je upravo Đurđica i tako obilježila početak jedne velike priče. Nakon desetak godina mikrofon sam zamijenila financijama i marketingom, ali ponekad, za svoj gušt i stare slušatelje složim glazbenu listu koja, kao i davne ’93., zagrije srce i okrijepi dušu.”

Mario Perković

Voditelj

Emisija “Od naroda za narod” počela je svoj zemaljski put ne tako davne 2004 godine a za to je zaslužna Radio Banovina. Kako je to krenulo? U početku je postojala emisija koja se direktno iz “Venera” kluba emitirala uživo na radio Banovini. Nakon nekoliko razgovora u eteru između gosp. Maričkovića (tadašnjeg voditelja i direktora) i mene rodila se u njegovoj glavi ideja da bih i ja mogao postati voditelj.