Facebook kažnjava korisnike zbog napada na Novom Zelandu

129

Korisnici društvene mreže Facebook uskoro će se susresti s više kontrole i oštrijim pravilima pri korištenju usluge ‘livestream’. Svrha toga je ograničiti nasilje na internetu, posebno nakon pucnjave i ubojstva na Novome Zelandu kada je naoružani napadač ubio 51 osobu u dvije džamije u gradu Christchurchu 15. ožujka te sve uživo streamao na Facebook.

Kompanija će takvo ponašanje kontrolirati politikom ‘jedan-prekršaj’, čime će privremeno zabraniti pristup ljudima koji su prethodno bili pod disciplinskim postupkom jer su prekršili najstroža pravila bilo gdje na stranici.

VEZANE VIJESTI
Kruži lažna nagradna igra putem Facebooka

Prvi prekršaj onemogućit će vam pristup usluzi Live na određeno razdoblje, no to je samo početak. Facebook je najavio proširenje spektra prekršaja koji će biti dio politike “jednog-prekršaja”.

Facebook nije razjasnio koji prekršaji zadovoljavaju uvjete za politiku “jednog-prekršaja”, ni koliko dugo će trajati kazne, no glasnogovornik je naglasio kako više ne bi bilo moguće da napadač koristi uslugu Live na svome računu pod novim pravilima.

Korisnici sa sličnim računima neće moći ni stvarati reklamni sadržaj ili propagandu. Napomenuli su da će također financirati istraživanje na tri sveučilišta oko tehnika za otkrivanje manipuliranih medija, a s kojima je Facebook imao problema nakon napada na Novome Zelandu jer ih nije mogao primijetiti.

VEZANE VIJESTI
VIDEO: MASAKR U NJEMAČKOJ Pucao na više lokacija, ubio desetero ljudi pa presudio i sebi

Facebook je rekao kako je uklonio oko 1,5 milijuna snimaka u prva 24 sata od napada. Kasno u ožujku objavili su da je postojalo oko 900 različitih verzija snimke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here