Talijanski proizvođač Nutelle, Ferrero Rocher, je nakon velikog pritiska javnosti priznao kako je receptura omiljenog namaza od lješnjaka – promijenjena!

Iz Ferrera navode kako je udio mlijeka u prahu povećan sa 7,5 % na 8,7%, a umjesto dosadašnjih 55,9 % udio šećera povećan je na 56,3 %. Rezultat je, tvrde, slađa i ‘lakša’ Nutella, no ljubitelji ovog namaza ne slažu se s proizvođačem.

“Bez upozorenja ste umanjili kvalitetu, a cijena je jednaka!”, “Ako je ovo istina, bojkotiram kupnju!”, samo su neki od komentara gnjevnih konzumenata.

“Kvaliteta namaza se nije promijenila. Promijene u recepturi tijekom godina sasvim su normalna pojava kod svakog branda, pa tako i kod Nutelle”, tvrde iz Ferrera te poručuju kako ne očekuju dugotrajnu štetu uzrokovanu bojkotom kupnje.

Podsjetimo, sličnu gnjevnu reakciju potrošača nedavno su izazvali su i proizvođači Tobleronea nakon što su, bez najave, smanjili udio badema u čokoladi. Iako ljutiti spočetka, ljubitelji Tobleronea nastavili su kupovati čokoladu bez obzira na promijenjenu recepturu, pa proizvođač ipak nije bilježio veće gubitke.

Foto: youtube screenshot

SHARE

Studentica Mateja Feljan rođena je 28. rujna 1991. godine i znatiželjna od djetinjstva s pisanjem prvih priča počela je još u osnovnoj školi. Pohađala je novinarsku grupu u kojoj se zaljubila u novinarstvo i na to gleda kao na preteču ‘pravom’ novinarskom poslu koji sada radi..

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here