FINA izdala upozorenje građanima

1251

Nakon brojnih trgovačkih lanaca, nova žrtva prevaranata na društvenim mrežama postala je i Financijska agencija (FINA). Naime, FINA obavještava građane o lažnoj nagradnoj igri koja kruži internetom, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Obavještavamo javnost o uočenoj pojavi lažne nagradne igre Financijske agencije kojom se korisnici obavještavaju o mogućem dobitku vrijedne nagrade. Fina trenutno nema aktivnih nagradnih igara za korisnike te ovim putem pozivamo sve građane da internetsku stranicu s lažnom nagradnom igrom ne otvaraju jer sadrži maliciozne elemente i dodatne kanale preusmjeravanja korisnika.

Stranica s lažnom nagradnom igrom sadržava upitni obrazac s potencijalnom “nagradom” po ispunjenju ankete. Stranica se distribuira putem e-maila ili skočnog prozora kod posjećivanja drugih stranica.

Ukoliko se korisniku prezentira stranica s lažnom nagradnom igrom, dovoljno je zatvoriti navedeni URL i ne poduzimati nikakve dodatne radnje i aktivnosti (odabir ponuđenih odgovora) na toj stranici.”

Izgled stranice i obrazac nagradne igre:

Foto: fina.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here