FÖREMÅL – nova kolekcija lijepih, ružnih i privlačnih predmeta u IKEA-i

470

Zaboravite na skandinavski minimalizam, barem na trenutak. Ograničena kolekcija FÖREMÅL razotkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasljeđa. Riječ je o teglama za biljke u obliku lubanje, svijećnjacima s oblikom pudlice, kao i mnogim drugim zanimljivim umjetninama – ukupno 35 različitih predmeta koji čine ovu kolekciju u isto vrijeme su i lijepi, ružni i privlačni.

FÖREMÅL ograničena kolekcija sastoji se od neočekivanih otisaka na sagovima, kutijama, jastucima i pokrivačima, kao i neobičnih keramičkih vaza i svijećnjaka u obliku psa, gljiva, lubanja i ribe. Kolekcija donosi brojne proizvode koji će potaknuti razgovore – upravo kako bi trebali izgledati pokloni! Nekoliko je predmeta umotano u aluminij i dolaze u već gotovim, lijepim kutijama za poklone, a svaki je inspiriran dizajnerskim nasljeđem, koje odiše svježinom, modernošću i miriši na novo, u kombinaciji s visokom umjetnošću i svakodnevnim šarmom.

VEZANE VIJESTI
Ikea plaća 46 milijuna dolara roditeljima djeteta koje je usmrtila komoda

FÖREMÅL Lagana deka IKEA Hladno ti je za noge dok drijemaš na sofi? Onda će ti se svidjeti ova lagana deka duga 2 metra.

 

Sundberg, znan kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umjetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

“Volim raditi stvari na drugačiji način i poigravati se s očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinirajući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo”, kaže Sundberg.

FÖREMÅL Ukrasna jastučnica IKEA Pamučni baršun boju čini intenzivnijom i mekan je na dodir. Jastuk dulje traje jer se može koristiti s obje strane.

 

FÖREMÅL se nalazi upravo na granici gdje se ukrasno susreće s običnim, ružno s lijepim, gdje se folklor suočava sa stvarnošću. Kao djelo švedskog nekonformističkog umjetnika, FÖREMÅL istražuje drugu stranu švedskog dizajnerskog nasljeđa kombiniranjem suprotstavljenih stilova i ideja.

VEZANE VIJESTI
IKEA savjetuje: koji su ovoljetni must-have proizvodi za zabave na otvorenom

Svaki komad ove kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, a svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, zacijelo će iz cijele kolekcije moći pronaći barem komad ili dva za sebe.

FÖREMÅL Tepih, niski flor IKEA Gusti, debeli flor prigušuje zvukove i mekan je za hodanje.

Ova briljantno neobična kolekcija, od sada je dostupna u robnoj kući IKEA te na službenim stranicama IKEA-e.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here