FOTO Čilićevu humanitarnu akciju u Petrinji podržali najpoznatiji hrvatski sportaši, a djeci dva nova igrališta

201

Na potpuno obnovljenom igralištu OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji održano je već drugo izdanje humanitarno-sportskog spektakla “Gem Set Hrvatska”, poznatog kao sportska manifestacija koju organizira Zaklada Marin Čilić te koji je tim povodom okupi brojne trofejne hrvatske sportaše.

Nakon velikog prvog izdanja na Šalati još 2019. godine, Zaklada Marin Čilić drugo izdanje ovog jedinstvenog događanja odlučila je organizirati u gradu koji je prije više od pola godine pogodio razoran potres.

Osim brojnih ličnosti i popularnih sportaša na događaju smo razgovarali s ravnateljem škole Davorom Miholjevićem koji je poručio kako je oduševljen novim igralištem koje će biti stavljeno na raspolaganje, osim učenicima škole, također i učiteljskoj akademiji koja se tamo nalazi.

Naveo je kako su se prije mjesec dana uključili u veliki projekt kojim su dobili na raspolaganje novouređeno igralište, koje osim što je iznimno lijepo i kvalitetno, raspolaže velikim kapacitetima i ima mnogo više iskoristivog prostora. To će dobro doći s obzirom na to da sljedeće školske godine u posjet dolazi još jedna škola pa će se tako djeca zajednički moći igrati na novom igralištu.

Spektakularnu manifestaciju pratila je i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je navela kako je ovakav događaj jedan veliki plus za Grad Petrinju.

Gradonačelnica je iznimno sretna činjenicom da su Petrinjci ponovno pokazali život koji nose u sebi te, kako kaže, da je Petrinja na ova dva dana ponovno živnula. Uz to, poručila je kako je i situacija s koronom dodatno otežala bavljenje tjelesnim aktivnostima u školi, a stavljanjem na raspolaganje novog multifunkcionalnog igrališta djeca će biti još sretnija no što su bila na starom igralištu.

-Očekujem maksimalnu iskorištenost djece, kako škole, tako i igrališta, kazala je Magdalena Komes.

Dodala je kako je svaka pomoć dobrodošla i zahvalila Zakladi Marina Čilića. Ukazala je na to da Petrinja nije i neće biti zaboravljena te da odlučno idu dalje u akciju, no kako je i dalje svaka pomoć dobrodošla.

-Tko god dođe u Petrinju vidi da nam je srušen centar grada pa koristim još jednom priliku da zatražim pomoć koliko god je to moguće, a mi ćemo se sigurno jednog dana znati odužiti, poručila je gradonačelnica Petrinje.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak nije skrivao oduševljenje te je zahvalio svim velikim ličnostima i sportašima koji su se odlučili uključiti u ovu veliku i, za Petrinju važnu, manifestaciju.

Također je poručio kako mu je drago što zahvaljujući ovakvim događajima ima priliku vidjeti da je Petrinja ponovno živnula, a što se tiče obnova objasnio je kako idu svojim tijekom te da je to složen proces koji ide u dobrom smjeru.

Nakon cjelodnevnoe teniske borbe na koncu su slavili Marin Čilić i Luka Modrić koji su pobijedili Ivana Dodiga i Ivana Perišića sa 15-12.

Marinu su se pridružili brojni sportaši i sportašice kako bi zajedno prikupili sredstva za izgradnju dva sportska igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i kako bi poručili mladim Petrinjcima i njihovim vršnjacima diljem Hrvatske koliko je redovna tjelovježba bitna za njihovo zdravlje.

Dok je prvo igralište je već obnovljeno, a na čemu su mu iznimno zahjvalni mještani, gradonačelnica i ravnatelj škole, drugo će tek biti izgrađeno u Hrvatskoj Kostajnici.

Osim Čilića u Petrinji su nastupili kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i njegovi suigrači iz reprezentacije Ivan Perišić i Mateo Kovačić. Bivši “vatreni” Mario Mandžukić, zatim tenisači Borna Ćorić, Mate Delić, Donna Vekić, Ivan Dodig, Jelena KostanićTošić i Patrik Jurina, rukometaš Luka Cindrić, odbojkašica Nikolina Božićević, odbojkaš Tsimafei Zhukouski, vaterpolist Franko Lazić i drugi.

U prvom polufinalu Ivan Perišić i Ivan Dodig su pobijedili Donnu Vekić i Matea Kovačića sa 16-14, nakon što su gubili 4-9.

U drugom polufinalu, koji je bio repriza finala iz 2019. igrali su Mario Mandžukić i mladi tenisač Patrik Jurina, te Marin Čilić i Luka Modrić. Ovoga puta slavili su Marin i Luka sa 15-11 uzvrativši za poraz sa Šalate.

Uvjetovano nužnim epidemiološkim mjerama, koje su stupile na snagu od 1. srpnja 2021, ulaz na sportski dio događanja, bio je moguć samo uz kupljenu ulaznicu te predočenje EU digitalne COVID potvrde. Za one posjetitelje koji nisu u mogućnosti osigurati COVID potvrdu, organizirano je besplatno antigensko testiranje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here