FOTO CK-u Vrbovec uručen dodatak Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „To mi treba“

98

Radovi na Centru za pružanje socijalnih usluga u zajednici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec uskoro bi mogli biti pri samom kraju, a tom prigodom ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec uručen je dodatak Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „To mi treba“ kojim Zagrebačka županija sufinancira troškove izgradnje ovog Centra s 995 tisuća kuna, a Grad Vrbovec s milijun kuna.

Ravnateljica CK-a u Vrbovcu Jelena Mucko poručila je kako je zadovoljna završnom fazom izgradnje novog centra u Vrbovcu.

-Radovi se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Mi smo iz tog projekta dobili 15 milijuna kuna kojim su obuhvaćeni kupnja zemljišta, kupnja vozila, kupnju opreme te sama izgradnja. Međutim, s obzirom na povećanje cijena građevinskih radova došli smo do problema da bez pomoći lokalnih i regionalnih jedinica ne možemo završiti izgradnju zgrade, pojasnila je ravnateljica.

-Ovo je prilika da se zahvalim i Gradu i Županiji koji su nam odobrili dodatna sredstva za izgradnjom ovog projekta, zaključila je i zahvalila još jednom ravnateljica.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj poručio je da je u današnje vrijeme poprilično izazovno upustiti se u bilo kakvu izgradnju, a posebice ovakvih velikih projekata.

-Drago mi je da su se Županija i Grad mogli angažirati u pripomoći i da ćemo pomoći CK-u da izgrade ovu hvale vrijednu zgradu, kazao je gradonačelnik.

-Presretni smo što ćemo dobiti novu zgradu u Vrbovcu, a ovo je ujedno jedna od tri zgrade socijalne namjene, pojasnio je gradonačelnik.

Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije, rekao je da je Zagrebačka županija dobro upoznata s problemom njege za starije i nemoćne osobe te s manjkom kapaciteta kada je u pitanju njega te skupine.

-Nismo ni trenutka razmišljali kada smo dobili poziv i kada su nam iz crvenog križa rekli da trebaju pomoć. Izuzetno sam zadovoljan što danas mogu biti ovdje i što je od onog dana kad smo se prvi put našli ovdje vidljiv jasan i velik pomak i napredak, kazao je Tomljenović.

Dodao je i kako će se Županija ponovno i uvijek uključivati u sve vapaje ovog tipa, a posebice kada nije nimalo velik problem pružiti pomoć.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime