FOTO Dan općine Hrvatska Dubica

248

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća koja je u prigodi obilježavanja Dana općine Hrvatska Dubica, održana u Hrvatskom domu u ovom popunjenom mjestu.

Prije početka svečane sjednice u odavanju počasti žrtvama iz Domovinskog rata kod središnjeg križa na mjesnom groblju izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije vodio je zamjenik župana Mihael Jurić.

Na samoj svečanoj sjednici načelnica Općine Ružica Karagić je predstavljajući projekte koji su realizirani u proteklom jednogodišnjem razdoblju posebice istaknula dobru suradnju i pomoć koju je u svom radu imala od župana Celjaka i svih njegovih suradnika.

Župan Celjak je pak, obzirom je Dan općine Hrvatska Dubica dan kad je ova općina, kao prva oslobođena u Vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, posebno istaknuo povijesnu ulogu hrvatskih branitelja, koji su ostvarili više stoljetni san hrvatskih domoljuba o neovisnoj i slobodnoj, demokratskoj Hrvatskoj, zbog čega su oni, rekao je, najveći junaci u hrvatskoj povijesti. I župan je zahvalio načelnici općine na dobroj suradnji, naglasio velike napore koje Županija ulaže u ravnomjeran razvoj svih svojih gradova i općina.

Završeni su radovi energetske obnove na objektu Osnovne škole Ivo Kozarčanin u Hrvatskoj Dubici u vrijednosti od 4 131 536,34 kn.

Osnovnu školu Ivo Kozarčanin pohađa 95 djece u jednosmjenskoj nastavi i ima 30 zaposlenika, te 3 pomoćnika u nastavi za 5 djece, kojue je također osigurala Sisačko-moslavačka županija..

Osiguran je topli obrok za 40 učenika OŠ Ivo Kozarčanin slabijeg socijalnog statusa.

Sporazum o organizaciji ljetovanja u Splitu za učenike 4. razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, koji je župan Celjak potpisao sa Splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom, realiziran je i u Hrvatskoj Dubici.

Na ljetovanje u Split otišlo je 10 djece iz OŠ Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica.

Općina Hrvatska Dubica potpisnik je Sporazuma o zajedničkom financiranju projekta „Korak prema zdravlju. Projekt je to kojim SMŽ s jedinicama lokalne samouprave osigurava dostupnost fizikalne terapije i prijevoz osoba starije životne dobi i osobama s invaliditetom koji nisu u mogućnosti putovati do recimo udaljenog Siska. Terapija se odvija u potpuno opremljenom Kulturnom centru u Majuru .

Županijska uprava za ceste je Općini pomogla prijaviti na Fond solidarnosti 3 ceste, ulice Katice Pavlović i 17. pukovnije u Hrvatskoj Dubici i cestu u naselju Baćin, ukupne vrijednosti 1 620 000 kn.

Obilježba Dana općine Hrvatska Dubica zaokružena je svečanim otvorenjem nove zgrade DVD-a.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime