FOTO Diljem Hrvatske emotivno obilježavanje Dana sjećanja

120
18.11.2021., Zagreb - 30. obljetnica pada Vukovara obiljezena je u Zagrebu paljenjem svijeca duz Ulice grada Vukovara. Ispred kipa prvog hrvatskog predsjednika, gradani su svijecama ispisali Vukovar te napravili kriz od svijeca.

Kako bi se poklonili i odali počast palim herojima u Domovinskom ratu, jučer je u Vukovar pristiglo nekoliko desetaka tisuća građana.

U Vukovaru se na 30 obljetnicu od sloma herojske obrane grada i agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba tijekom koje je poginulo i nestalo 2717 hrvatskih branitelja i civila, uputilo oko 70 tisuća ljudi, a osim u Vukovaru, na žrtve se prisjećalo i diljem Hrvatske.

18.11.2021., Split – Mimohod Torcide Vukovarskom ulicom u Splitu u cast svim zrtvama Domovinskog rata, prvenstveno stradalima u Vukovaru i Skabrnji.

Za Vukovar su zapaljene svijeće u Splitu gdje se također na ulicama okupilo iznimno mnogo ljudi.

18.11.2021., Zadar – Veceras je krenula povorka gradjana s Narodnog trga prema Bilom brigu u spomen na zrtve Vukovara i Skabrnje.

U mimohod sjećanja jučer su krenuli i Zadrani.

18.11.2021., Mostar – Tisuce gradjana tihim mimohodom i paljenjem svijeca ispred Kriza vukovarskim branitelja odalo pocast zrtvama Vukovara i Skabrnje.

Lampioni su zapaljeni i u Mostaru gdje su se građani s tugom prisjetili tog stravičnog događaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime