FOTO Dobrovoljna vatrogasna društva Velike Gorice dobila sedam pick-up vozila, u najavi i opremanje osobnom vatrogasnom zaštitnom opremom

179

U Kučama pokraj Velike Gorice, ispred vatrogasnog doma u utorak, 11. svibnja, održana je dodjela pick-up vozila DVD-ima na području grada. Sveukupno je pristiglo sedam pick-up vozila koja će biti od velike pomoći velikogoričkim dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Svako vozilo vrijednosti je oko 160 tisuća kuna, a nabavljena su sredstvima Vatrogasne zajednice Velika Gorica pomoću sredstava gradskog proračuna.

Na svečanom uručenju bio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar koji je osobno uručivao ključeve svakom vatrogasnom društvu. Tim povodom istaknuo je koliko je ovo događanje od iznimne važnosti, ali i kako je preostalo još svega tri vatrogasna društva kojima nedostaju vozila ovog tipa.

-Bitno je reći jedno veliko hvala vatrogastvu u Velikoj Gorici bez kojeg uistinu ne znam kako bi preživjeli i premostili razdoblje koje je iza nas što se tiče potresa, njihovih intervencija, skidanja dimnjaka i svega onoga što su činili prema svojim sugrađanima te što su bili na stalnoj usluzi Gradu i svima onima kojima je bilo potrebno, rekao je Ačkar tom prilikom dodajući kako su DVD-ovi i sada aktivni, u ovim izazovnim vremenima pandemije, održavajući red tijekom masovnih cijepljenja koja se provode vikendima u našem gradu.

Također, predsjednik DVD-a Kuče Krunoslav Milatović rekao je kako su do sada raspolagali s dva vozila koja su nabavili vlastitim sredstvima, no da je ovo prvo operativno vozilo koje su dobili od Vatrogasne zajednice Velike Gorice.

-U svakom slučaju velika pomoć za tipove požara niskog raslinja koje imamo u sezoni paljenja jako često. Tako da je ovo vozilo velika pomoć, objasnio je Milatović dodajući da u DVD-u trenutno imaju 62 aktivna člana. Uz to, naveo je da imaju i 16 članova operativaca te 200 pomažućih članova te oko 60 djece i mladih.

-Naši članovi su bili u Petrinji i u Glini te smo pružali humanitarnu pomoć odmah drugi dan potresa gdje je ekipa napunila dva kombija i otpremila to na potresom pogođena područja, ali uz sve to selimo se u novi vatrogasni dom koji trenutno opremamo i uređujemo, rekao je predsjednik DVD-a Kuče.

Prvi čovjek velikogoričke Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić naveo je kako su još prije šest godina odlučili da će svako društvo opremiti pick up vozilom i sa modulom, dok bi jedno vatrogasno društvo koje je udaljenije od grada trebalo dobiti i navalno vozilo.

-Dogovorili smo se da ćemo Strmec Bukevski koji je malo dislociran od Gorice i s obzirom da Javnoj vatrogasnoj postrojbi treba malo više vremena da dođe do njih, da im nabavimo navalno vozilo da bi mogli djelovati dok postrojba ne dođe na njihov teren, rekao je Mrakovčić dodajući da će ta vozila opremiti s modulima.

-Dogovorili smo da svaki DVD sam nabavlja transportno kombi vozilo, a da ćemo im mi s našim sredstvima Vatrogasne zajednice kupovati ovakva pick up vozila, za koja ne treba imati C kategoriju, dodao je uz najavu da se u sljedećem mandatu planiraju orijentirati na nabavu osobne vatrogasne zaštitne opreme.

-Od kaciga preko kombinezona, čizama i slično, a time bismo opremili 4-5 društava svake godine za po 10 operativaca. Kad bismo to završili imamo, onda imamo još nešto problema s vezama koje trebamo rješavati. Motorole smo nabavili, a trebali bismo u ova vozila staviti stanice tako da imamo bolju vezu između JVP i vatrogasaca na terenu. zaključno je rekao je Dalibor Mrakovčić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime