FOTO DV Lekenik uz ples i pjesmu proslavio svoj 11. rođendan

574

Dječji vrtić Lekenik danas je proslavio svoj 11. rođendan. Ravnateljica vrtića DV Lekenik Mirjana Božić kazala je kako bi inače vrtić imao i više godina, s obzirom an to da još od prije postoji kao SOS dječji vrtić Lekenik.

-Brojimo pet odgojno-obrazovnih skupina, 88 djece pohađa vrtić, a od toga je jedna skupina van redovitog programa, odnosno ide u malu školu, pojasnila je ravnateljica vrtića dodajući kako je posebno sretna zbog slavlja jer u prethodne dvije godine zbog epidemije to nije bilo moguće.

-Možemo se i pohvaliti u posljednjih desetak godina, konkretno pet, šest godina, da smo otvorili dvije nove odgojno-obrazovne skupine, a ima gotov projekt i za novu zgradu vrtića, kazala je ravnateljica.

U planu je i realizacija brojnih projekata koji će pridonijeti kvalitetnijem odgoju i radu vrtića.

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović također je popratio ovaj važni događaj za stanovnike Lekenika.

-Sam vrtić kao vrtić postoji već 20 godina, a tim povodom želim svim stručnjacima i djeci sretan rođendan. Mnogo generacija djece je prošlo kroz naš DV Lekenik. Krenuli smo skromno s dvije odgojne skupine, a danas ih imamo pet što je veliki napredak, kazao je Perović.

-Zaista puno truda i energije, ali i odgojno-obrazovnog rada je napravljeno što se tiče dječjeg vrtića, a na tome treba zahvaliti prijašnjoj i sadašnjoj ravnateljici, dodaje načelnik.

Općina nastoji osigurati značajan sredstva za rad vrtića, a na godišnjoj razini je to oko 3 milijuna kuna, no, kako navodi načelnik, to nije obaveza nego dužnost Općine.

U planu je izgradnja novog vrtića kako bi se osigurali veći kapaciteti za upis djece u vrtić, a raspisan je i natječaj u sklopu kojeg bi i EU trebala pružiti svoju pomoć.

Osim za vrtić, načelnik je istaknuo kako Općina izdvaja značajna sredstva za generalnu kvalitetu života na području Lekenika, a za koji dan je i Dan Općine kada će se poviše raspravljati i rezimirati o svemu što se događalo u proteklih godinu dana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime