FOTO Gradonačelnica čestitala mladim i uspješnim hrvačima i odbojkašicama Petrinje

Osim čestitke i prikladnog darivanja, gradonačelnica je poslušala probleme mladih sportaša

214

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes jutros je u izmještenom prostoru Gradske uprave Grada Petrinje održala svečani prijam za hrvača Filipa Mikulića (državni prvak u hrvanju u uzrastu kadeta u kategoriji do 51kg), Dominika Vrbanca, hrvača do 41 kilograma, te za odbojkašice Odbojkaškog kluba Petrinja koje su ušle u 1.B ligu u sezoni 2021./2022.

Gradonačelnica im je svima čestitala od srca i naglasila koliko je ponosna te kako im i dalje želi ostvarenje tako dobrih uspjeha kakve su ostvariti i do sada.

Unatoč potresu i nepovoljnoj situaciji mnogi su ostali na području Petrinje i nastavili svoje živote kao i prije, zbog čega je gradonačelnica jako sretna, a dodala je kako je upravo sport taj koji duh održava vedrim, pozitivnim i kako na tome treba radit.

Podsjetila je kako je hrvačka dvorana nakon potresa sanirana i obnovljena, a vjeruje da će od proljeća radovi biti još aktivniji i kako će veći dio dvorane biti na raspolaganju te kako će Grad Petrinja uvijek pomagati koliko god je u mogućnosti.

Trener hrvača kazao je kako se na sanaciji dvorane, koja im je za treninge prijeko potrebna, počelo raditi odmah nakon potresa, a da je vrlo brzo za obnovu izdvojeno oko 400 tisuća kuna što su dobili preko HABORA i Poljske razvojne banke.

Vinko Kadečka, višegodišnji predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja, dodao je i kako se i dalje aktivno traže sponzori te kako stalno traže sponzore, prijatelje i druge koji su spremni raditi na obnovi i pomoći kod sanacije.

Filip Mikulić, osim što je ostvario iznimno dobar uspjeh, prošlog tjedna dobio je i poziv da sudjeluje na Prvenstvu Balkana i Prvenstvo mediteranskih igara, no Savez nažalost nema dovoljno sredstava kako bi reprezentativcima platio jedno takvo natjecanje.

Ali, kako dodaje trener Vinko Kadečka, i dalje traže način kako da financijski pokriju natjecanje na koje su pozvali Filipa.

Trenutno se aktivno radi i na podizanju svijesti o kvalitetama sporta kod mladih, a nastoji se pozvati čim više djece da se uključe u hrvanje.

-Djece uvijek nedostaje, to je dosta težak sport. Mi moramo imati izuzetno veliku bazu, dodaje Kadečka.

-U klubu imamo šest, sedam seniorskih prvaka, što se stalno mijenja, a imamo i reprezentativce kroz sve uzraste, pojašnjava Kadečka ističući kako prvak u Hrvatskoj nije lak posao.

Na prostoru odmah do dvorane, na kojem se nalazila državna zgrada koja je nakon potresa i srušena, ukoliko se to uspije dogovoriti i realizirati, izgradio bi se dodatan prostor za mlade sportaše jer, kako isitče višegodišnji predsjednik kluba, nedostaje im prostora u kojima mogu držati treninge.

Predsjednik Odbojkaškog kluba Petrinja Mirko Đukić ispred mladih uspješnih odbojkašica zahvalio se na pozivu i prijemu za koji kaže da ih je iznimno ugodno iznenadio.

-Nama je ključni problem to što nemamo dvoranu, a kao što svi znaju, odbojka je dvoranski sport, kazao je predsjednik OK Petrinja dodajući kako se trenutno snalaze kako znaju i umiju.

Organiziranim prijevozima odražavaju treninge u raznim dvoranama od Gline do Leknena pa i dalje što iziskuje poprilično mnogo truda, ali i brige, s obzirom na to da prijevoz djece sa sobom nosi i dodatnu odgovornost.

Mladi hrvač Filip, koji je ostvario vrhunske rezultate, poručio je kako je imao dvije vrlo teške borbe i kako je sretan što je dobio obje borbe, a isti raspored je čekao i Dominika koji je također ostvario odličan rezultate.

Inga Kuner, kapetanica OK Petrinja, ispričala je kako su prošle pripreme i koliko su marljivo radili svakog dana ne bi li se u potpunosti pripremili za pobjedu protiv potpuno nepoznatih protivnica.

-Uz puno rada i truda mojih cura uspjele smo doći do te pobjede, a nadam se da će nam i cijela sezona biti uspješna, poručuje kapetanica kluba.

Ana Aleksić Pezelj, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti također je bila na prijemu, a završno je gradonačelnica poručila kako se nada da će ovako mladi i uspješni ljudi ostati na području Petrinje i da neće pobjeći u Zagreb.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime