FOTO Gradonačelnica posjetila Gimnastički klub u Petrinji

Gimnastičari i hrvači prije dva tjedna u Osijeku ostvarili odlične rezultate

170

Nakon odličnih rezultata koje je ostvario Gimnastičarski klub Petrinja na nedavno održanom državnom prvenstvu u Osijeku gradonačelnica Magdalena Komes posjetila ih je sinoć u šatoru na njihovom svakodnevnom treningu.

Gradonačelnica je tim povodom mladim gimnastičarima čestitala na mukotrpnom i kontinuiranom radu te ostvarenim rezultatima, točnije 21 medalji koju su osvojili unatoč tome što su se suočili s malo otežanim uvjetima u kojima treniraju nakon što su u potresu izgubili svoju dvoranu.

Trenerica gimnastičara Gordana Žugaj Jambrović poručila je kako su se svi okupili kako bi dali značaj ostvarenim dobrim rezultatima mladih gimnastičara, ali isto tako i hrvača iz Petrinje.

-Uvjeti u šatoru su nam privremeno dobri. Ne možemo kukati jer ipak radimo, s obzirom da je dvorana srušena, uspjeli smo se prilagoditi i taj šator je tu već šest mjeseci. Cilj je dvoranu što prije obnoviti. Dobili smo donaciju iz Nizozemske jer su nam u potresu sprave potpuno uništene, poručuje trenerica.

Riječi pohvale nakon odličnih rezultata uputila je sportašima i gradonačelnica Magdalena Komes.

-Dokazali su da se može u ovom gradu pa i u ovako teškim okolnostima djelovati i trenirati. Čestitam im na silnoj požrtvovnosti koju možete vidjeti tek kad gledate elemente koji oni izvode. Vidi se njihov kontinuirani radi brojna odricanja, kazala je gradonačelnica istaknuvši kako je važno da djeca provode vrijeme uz sadržaj koji ih veseli i koji vole, poručuje gradonačelnica.

Dodala je i kako bi voljela kada bi sva djeca iz Petrinje provodila toliko vremena, koliko provode petrinjski sportaši, radeći ono što vole.

Uskoro se očekuje i dovršetak sportske dvorane, a time će se ponovno djeci omogućiti treniranje i bavljenje onime što vole.

Trener i predsjednik Hrvačkog kluba Petrinja Vinko Kadečka kazao je kako su poprilično dugo trenirali na otvorenom sve dok se sanirala dvorana, a s obzirom na pružene uvjete smatra kako su djeca ostvarila solidne rezultate, ali kako je jasno kako nisu bili u top formi kao kada treniraju u adekvatnim uvjetima.

-Nažalost zbog covid mjera sada su nam odgođena brojna natjecanja jer smo ipak kontakt sport, navodi Kadečka.

Završno, malim uspješnim sportašima gradonačelnica je uručila poklone te poželjela sreću u daljnjem radu i treniranju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime