FOTO HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u SMŽ u okviru projekta BOND 2

151

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je petu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2.

Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak – PISAK na adresi Capraška ulica 12 u Sisku. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

U poduzetničkom inkubatoru Sisak- PISAK održan je bogat program uz početni uvodni govor kojeg su održali voditeljica Poduzetničkog inkubatora Sisak Krunoslava Kosina Milutinović, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je i otvorio ispostavu u Sisku.

-Inkubiramo i skrbimo o ukupno 54 poduzetnika u inkubatori koji zapošljavaju preko 250 zaposlenika i ovdje bih još dodala kako je poslije katastrofe potresa u našim krajevima zadržavanje radnog mjesta znači egzodus obitelji manje, poručuje ravnateljica Krunoslava.

PISAK pruža usluge poduzetničke potporne institucije, a otvaranje ureda HAMAG BICRO-a na području Sisačko-mosalvačke županije je vrhunski način približavanju poduzetnicima, mišljenja je ravnateljica poduzetničkog inkubatora.

Vjeran Vrbanec poručio je kako mu je iznimno drago zbog otvaranja ureda za Sisačko-moslavačku županiju te da će to pripomoći pružanju potpora, educiranju i svega ostalog što će poduzetnicima s područja županije biti potrebno kako bi se čim prije oporavili.

Prezentaciju “Decentralizacija usluga HAMAG BICRO-a putem poduzetničkih potpornih institucija Mreže BOND održao je Ante Janko Bobetko, a potom je svečano otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a za cijelu Sisačko-moslavačku županiju.

I župan Ivan Celjak ukazao je na zadovoljstvo što je u Sisku otvorena institucija putem koje će se poduzetnicima još bolje i kvalitetnije moći pružati usluge potpore i bržeg oporavka nakon potresa.

-Dolazak HAMAG-BICRO-a u Sisak znači konkretnu pomoć poduzetnicima s područja Sisačko-mosalvačke županije jer će poduzetnici i fizički dolaziti ovdje po savjete, ali isto tako po konkretnu pomoć u cilju realizacije njihovih projekata, navodi župan.

-Sisačko-moslavačka županija nedavno je potpisala sporazum s HAMAG-BICRO-m i HAMAG-om kojim smo osigurali bezkamatne kredite za sve male, mikro i srednje poduzetnike na području županije, ali isto tako i za one investitore koji planiraju ulagati na području županije, dodaje Celjak.

Podsjetio je i kako svi poduzetnici i zainteresirani imaju na raspolaganju SIMORU koja je svakog dana dostupna i otvorena za pružanje informacija i potpomaganja u bilo kojem kontekstu.

Ante Janko Bobetko pojasnio je kako će novootvorena ispostava služiti poduzetničkim potpornim institucijama kao podrška u njihovom radu, a drugi segment, koji je jednako toliko važan jest onaj koji se odnosi na savjetovanje samih poduzetnika pružćajući im informacije o dostupnim programima, prepoznavanje njihovih kvaliteta te usmejravanje, pa sve do edukacija i slično.

-Mi ćemo kroz projekt BOND razviti i nove usluge, usluge na čiju potrebu su ukazale poduzetničko potporne institucije koje su temeljem svojih analiza ustanovile da u određenim podurčjima njima treb anadogradnja znanja i pružanje novih usluga koje će im temeljem BONDA biti i osigurane i pružene, pojašanjva Bobetko.

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a:

-Projekt BOND reflektira zadani cilj daljnjeg razvoja agencije HAMAG-BICRO koja je na raspolaganju mikro, malim i srednjim poduzetnicima već gotovo tri desetljeća. Naš krajnji cilj je decentralizacija. Potaknuti potrebama poduzetnika koje osluškujemo dugi niz godina, ovim projektom spajamo županije i disperziramo znanja, sadržaje i poslovne susrete do sad većinom akumulirane u glavnom gradu. S ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja, raspodijelit ćemo dijelove našeg uhodanog sustava u svih 20 županija kako bismo kreirali ujednačen, standardiziran i međusobno sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, aparat koji će im služiti kao servis za sve njihove potrebe poslovanja, pojašnjava Vrbanec.

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime