FOTO Ipak veliki broj vjernika na proslavi Velike Gospe u Gori

Župan Žinić poručio da ostanemo odgovorni

1890

Vjernici iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire, okupili su se u najstarijem Marijanskom svetištu na području Sisačke biskupije, u svetištu Majke naših stradanja u Gori, na proslavi jednog od najvećih kršćanskih blagdana – blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, odnosno Velike Gospe.

Tradicionalnoj procesiji, koja je, nakon blagoslova vjernika u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini, krenula prema Gori, u Marinbrodu se tradicionalno pridružio župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Blagdan je to koji se ove godine slavi na poseban način, podsjetio je Žinić: “Poručujem ljudima da budu odgovorni i čuvaju jedne druge, jer ćemo na taj način spriječiti da se bolest proširi. Druga poruka je da će blažena Djevica Marija koja je zaštitnica svih Hrvata i koja nas je očuvala u najteže doba, očuvati Hrvatsku i sve kršćane od ove bolesti. Mislim da je dobro da smo se osvjestili od svakodnevice kada nismo bili ni svjesni, zaokupljeni možda nebitnim stvarima, da je ipak zdravlje najvažnije.”

Župan je svim vjernicima čestitao blagdan Velike Gospe, naročito vjernicima Sisačko-moslavačke županije.

U crkvi u Gori prije svete mise blagoslovljen je reljef Krštenja Gospodinova, a svečanu svetu misu predvodio je sisački biskup, mons. Vlado Košić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here