FOTO Ministar Branko Bačić posjetio Petrinju i Sunju gdje se obnavlja u punom intenzitetu

188

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te gradonačelnica grada Petrinje Magdalena Komes jutros su obišli područje Petrinje i Sunje.

Obilazak je započeo na gradilištu zgrada na kojima se provodi cjelovita obnova na Šetalištu Kajetana Knežića bb te Matije Gupca 21, a potom se obilazak nastavio na klizištima – Cepeliš ispred kućnog broja 107, te Voćarska ulica kod kućnog broja 26.

Na pitanje kakvo je stanje po pitanju obnove na području Petrinje Magdalena Komes je kazala ministar Bačić redovito obilazi gradilišta kako bi se uvjerio u dinamiku izvođenja radova. Prije obilaska radova održan je radni sastanak na kojem je razmotrena trenutna problematika te je dogovoren sporazum između grada Petrinje i ministarstva graditeljstva o preuzimanju dijela obnove grada Petrinje.

-Proširujemo kapacitet kako bi centar grada što prije bio obnovljen. Sada obilazimo građevine koje financira ministarstvo kulture, a riječ je o cjelovitoj obnovi objekata, a saniraju se i klizišta čija sanacija je financirana iz Fonda, kazala je gradonačelnica Magdalena Komes.

Ministar Branko Bačić kazao je kako je zadovoljan održanim sastankom na kojem je dogovorena dinamika i nastavak obnove zgrada na području grada Petrinje.

-Zadovoljni smo obnovom, a dogovorili smo da ćemo sporazumom prepustiti konstrukcijsku obnovu 42 zgrade u samom centru Petrinje gdje ćemo zajedno s gradom ubrzati i pokušati utjecati na cijelu obnovu samog centra, kazao je ministar Bačić.

Ministar je ovom prilikom dodao kako se nada da će do kraja ljeta svi petrinjski građani biti iseljeni iz kontejnerskih naselja te da će svi oni napokon biti smješteni u obnovljene domove.

Na području grada Petrinje ostalo je još 60-ak kontejnera u kojima žive obitelji, a od te brojke njih polovina nema pravo na obnovu objekata.

-Sugrađani koji nemaju pravu na obnovu, u postupku je nabavka visokoenergetskih mobilnih kuća koje su svakako bolje i prikladnije od smještaja u kontejnerskom naselju, najavio je tako Branko Bačić.

Ministar je dodao kako je u planu i sastanak s izvođačima koji debelo kasne s rokovima te izazivaju zadovoljstvo, kako građana, tako i Grada i Ministarstva, a ministar je tom prilikom dodao kako su brojni natječaji čak i poništeni jer nije bilo novih ponuđača radova za druge objekte.

-Do 15. srpnja trebale bi biti obnovljene 54 obiteljske kuće, no izvođači radova kasno, čime uopće nismo zadovoljni. Ovaj tjedan imamo još jedan sastanak s izvođačima kojima ćemo dati još jednom upozorenje u svezi nepoštivanja rokova, pojasnio je na obilasku jutros ministar Bačić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime