FOTO Opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ primila hvale vrijednu donaciju i dogovorila suradnju sa Cleveland klinikom

148

Danas je u Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku pristigla hvale vrijedna donacija rabljenog ultrazvučnog aparata. Predstavnici zdravstvenih ustanova, doktor Mario Škugor te mr. sc. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, dogovorit će se kako ojačati svoju suradnju u korist pacijenata Sisačko-moslavačke županije.

Doktor Mario Škugor, koji osim što je proputovao pola svijeta kako bi došao do Siska, je zajedno s Hrvatima profesionalcima u Americi skupio novac za hitnu pomoć koja je poslana Sisku, a potom je preko svoje Cleveland klinike upregnuo sve kako bi sisačka bolnica dobila još jedan ultrazvuk, kazao je Ognjen Bagatin predsjednik udruge Pomaganje uvijek IN.

Osim što je doktorima osiguran novi i prijeko potrebni aparat, također će se zdravstvenim djelatnicima omogućiti akademsko obrazovanje kojim će se nekolicini sisačkih doktora omogućiti da odu na obučavanje u Cleveland kliniku.

I sam doktor Mario Škugor poručio je kako se akademsko obrazovanje doktora i suradnja pokušavala dogovoriti već u nekoliko navrata, no na žalost pandemija je mnogo toga spriječila.

Prva doktorica koja će imati priliku otići u kliniku je doktorica endokrinolog Alda Ranogajec, koja će imati priliku direktno učiti od doktora Maria koji je također endokrinolog.

Sama ideja pomaganja potresom zahvaćenog potresa javila se odmah nakon tog događaja, ali kako je poručio doktor, nastojali su pružiti nešto posebnije, unikatnije i originalnije, a da će i dalje biti od iznimne pomoći.

Doktor Mario Škugor poručio je njegova klinika zapravo cijelo vrijeme ima kontakt i održava kontakt s predsjednikom udruge Pomaganje uvijek IN Ognjenom Bagatinom kojeg smatra velikim dijelom odgovornim za pruženu pomoć i uopće osiguranja mogućnosti pružanja ovakvog vida edukacije i suradnje.

Dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice, na samom kraju pojasnio je kako će, unatoč do sada uloženom trudu, trebati još mnogo vremena, napora i sredstava kako bi se bolnica u potpunosti obnovila i vratila svojem prijašnjem funkcioniranju.

-Mi smo već napravili prvi korak i jedan dio bolnice smo osposobili, tako da već danas imamo negdje oko 190 kreveta na raspolaganju, kazao je ravnatelj.

Međutim, u planu je obnavljanje i saniranje bolnice, no do tada je potrebno ostati ustrajan u razvoju i održavanju funkcioniranja bolnice zbog čega je ova donacija od iznimne važnosti.

Pojasnio je kako je na putu još jedan ultrazvuk kojeg će se koristiti u svrhu radiologije.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime