VIDEO Općina Dubrava dobila novoosnovanu komunalnu tvrtku

229

Vijećnici Općinskog vijeća Dubrave na jučerašnjoj 6. sjednici jednoglasno su prihvatili odluku o osnivanju trgovačkog društva Dombra 1094. Osim te točke, ukupno svih osam točaka Dnevnog reda jednoglasno je prihvaćeno, a osnovano društvo Dombra 1094 bit će u stopostotnom vlasništvu Općine, koja suvlasničke udjele ima u Komunalcu Vrbovec i Vodoopskrbi i odvodnji Zagrebačke županije.

Trgovačko društvo će s radom započeti odmah po početku sljedeće godine, odnosno 1. siječnja 2022. godine. Za direktora poduzeća imenovan je Ante Grizelj, dok su vijećnici Nadzorni odbor potvrdili u sastavu Karla Šuća, Matija Bujan i Zoran Novačić.

Općina Dubrava u vlasništvu ima sedam groblja zbog čega će ovakvo poduzeće biti od velike značnosti s obzirom na to da je veći dio djelatnosti vezan uz pogrebne usluge.

-Ovo je vrlo dobra i kvalitetna odluka, što će vjerujem pokazati i vrijeme. Tvrtka će se baviti komunalni djelatnostima na području naše općine, a s vremenom je moguće otvaranje i prema tržištu. Između ostaloga, jedna od prvih djelatnosti bit će nam organizacija sprovoda, jer u našem je vlasništvu sedam groblja, navodi načelnik Tomislav Okroša.

Također, ono što je iznimno povoljno za novoosnovanu tvrtku jest to da će moći samostalno aplicirati i na razne EU-natječaje.

-Vjerujem kako ćemo s vremenom nabavljati i opremu te opremati naše poduzeće kako bi mogli samostalno održavati nerazvrstane ceste, zapuštene površine te obavljati cijeli niz drugih djelatnosti, dodaje Okroša.

Načelnik se osvrnuo i na božićnice koje su u pripremi.

-Nastavljamo s odlukom da 150,00 kuna bude za umirovljenike, nezaposlene i osobe koje su prijavljene za Centar za socijalnu skrb, a oni koji imaju primanja od 2000 kuna dobivat će 100,00 kuna. Nije puno, ali opet veseli, poručuje načelnik.

Podsjetio je kako se i ove godine nagrađuju i srednjoškolci božićnicama od 500,00 kuna.

-Na području općine ima oko 1400 umirovljenika, a srednjoškolaca ima više od 200, kazao je načelnik Tomislav Okroša.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime