FOTO Predstavljen projekt „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“

355

Jutros je u prostoru Hotela Panonija u Sisku predstavljen projekt „Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama“, koji, uz partnerstvo Sisačko-moslavačke županije, provodi Tehnička škola Sisak.

Na predstavljanju je bio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak koji je poručio kako je Tehnička škola Sisak najbolja tehnička škola u Hrvatskoj.

Župan je kazao kako će ovakvim poduhvatom učenici ove škole postati iznimno konkurentni na tržištu rada, ako se odluče na rad nakon srednje škole, a također će biti konkurentni na upisima na fakultete pred upisima drugih kolega iz tehničkih škola.

-Ovakva oprema omogućava im veliku konkurentnost jer niti jedna škola ne raspolaže ovakvom opremom, poručuje župan.

-Ono što ćemo mi kao županija dodati ovom projektu je Poduzetnički centar ovdje u Sisku. Krenuli smo s aktivnostima ustrojavanja poduzetničkog centra iz razloga da poduzetnici i na području SMŽ osiguramo prostor za obavljanje svojih djelatnosti, kazao je Celjak.

Pojasnio je i kako se nada da će svi učenici s područja SMŽ imati jako dobre plaće s obzirom na to da će biti visoko kvalificirani.

Ravnatelj Tehničke škole u Sisku Davor Malović kazao je kako je realizacijom ovog projekta ova škola u Sisku krenula u potpuno novi iskorak u obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

-Nešto što do sada nije bilo na taj način do sada organizirano. Osim uobičajenih obrazovnih aktivnosti imat ćemo nešto što do sada nikada nije bilo provođeno, a najvažnija će biti suradnja s gospšodarstvom kako bi pomogli gospodarstvu da s epokrene industrijski zamah u Sisku, poručuje ravnatelj.

Ugovor za financiranje projekta je sklopljen iz dva Europska fonda, a ukupno je dodijeljeno 90 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime