FOTO Projektom ‘Zaželi, Snažna žena-snažna zajednica’ potpomaže se oko 90 starijih Petrinjaca

365

Jutros su u Petrinji u Centru novog života potpisani Ugovori o radu s djelatnicima projekta  „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III „  SNAŽNA ŽENA – SNAŽNA ZAJEDNICA u fazi III“.

Voditeljica projekta govori kako je ovo druga i treća faza provođenja projekta te kako se trenutno zapošljava 15 žena koje će se brinuti o više od 90 korisnika koji su u potrebi ili koji su stariji od 60 godina. Vrijednost projekta je 739.200,00 kuna.

-Projekt financira Europska unija, a korisnice projekta su uglavnom žene starije od 50 godina koje su već neko vrijeme na burzi rada. Većina žena su gerontodomaćice ili njegovateljice, pojašnjava voditeljica projekta Goranka Vujić.

Gradonačelnica Magdalena Komes poručila je kako je iznimno sretna što ima priliku sudjelovati potpisivanju ovih ugovora jer će financiranje pomoći korisnicama ugovora i njihovim obiteljima.

-U Petrinji nam je sve starije stanovništvo, stoga stariji i nemoćni koji su prepušteni sami sebi imat će ovaj projekt na veliku korist jer će im korisnice ovog projekta pomoći u svakodnevnom životu, govori gradonačelnica.

-Čestitamo svima onima koji su dobili ugovor, a apelirat ćemo da se ovaj projekt nastavi i u budućnosti. Ići će se u smjeru zadržavanja osoba kojima je potrebna ovakva pomoć u njihovim domovima, dodaje Komes.

Jedna od korisnica projekta Vesna Stanković rekla je kako je zadovoljna ovom inicijativom jer vjeruje da će se velik broj ljudi uključiti i da će im ovakav rad biti od velike pomoći u svakodnevnom životu.

Mitra Polak također je jedna od korisnica projekta koja sudjeluje već po drugi put.

-Iskustvo je odlično, lijepo je raditi sa starijima, a posebice kada ti se jako vesele. Obavljamo razne poslove, od čišćenja pa do samo druženja i šetnje. Neki su nažalost preminuli pa sam dobila nove. Svi korisnici su stariji stoga je ovaj posao malo izazovan jer često dođe do tog trenutka da se nažalost od njih morate oprostiti, govori nam gospođa Polak.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime