FOTO Prvi dio biciklističke staze od Velike Gorice do Velike Mlake dobit će rasvjetu do kraja ove godine

135

Dugo očekivana rasvjeta na biciklističkoj stazi na potezu od Velike Gorice do Velike Mlake uskoro će zasjati punim sjajem. Stupovi visoki 4 metra postavljaju se na tom potezu, a do kraja godine, zahvaljujući rasvjeit, biciklisti i pješaci će s esigurno moći kretati čak i po mraku.

Ranije potpisanim ugovorima, kojima je iz Europske unije osigurano 5,4 milijuna kuna, prva faza projekta privodi se kraju, a druga faza, u kojoj će se nastaviti uređenje biciklističkih staza, nastavlja se u svibnju. U drugoj fazi, kako je pojasnio gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, rasvjetu će dobiti staza od Velike Gorice do Starog Čiča uz radar i vukovinsko jezero.

-Ono što je bitno naglasiti je da je 85 posto sredstava od ukupnih sredstava iz Europske unije, a ostatak sufinancira Grad Velika Gorica, pojašnjava gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Rasvjeta na potezu Mlaka-Velika Gorica od sada će imati 61 rasvjetnu lampu ukupne vrijednosti oko 680 tisuća kuna čime je osiguran lagodniji i sigurniji prolazak svih pješaka i biciklista na tom potezu prema Zagrebu.

Izgradnjom i uređenjem biciklističke staze, vjeruje se, stat će se na kraj i divljim deponijima te će se utjecati na neodgovorne sugrađane koji ostavljaju smeće u okolnim dijelovima grada koji za to nisu predviđeni.

Potez biciklističke staze prema Starom Čiču počet će s izgradnjom u svibnju, a osim toga, u planu je rješavanje i problematičnog raskrižja na Sisačkoj ulici gdje svaki malo, zbog skretanja kroz dvije trake, dolazi do prometnih nesreća. Osim toga, nastavlja se izgradnja nogostupa.

-Na ovoj lokaciji postavit ćemo 61 svjetiljku, odnosno led rasvjetu na stupovima od četiri metra. Trenutno smo napravili prvu fazu sve do nadvožnjaka, a do kraja godine postavit će se rasvjeta sve do Velikog Polja, pojašnjava pročelnik UO za promet Grada Velike Gorice Dubravko Katulić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime