FOTO Roditelji djeteta bez maske pozvani u Centar za socijalnu skrb

315

Roditelji učenika koji odbija nositi masku do razreda u Osnovnoj školi u Krapinskim Toplicama primili su poziv da se u ponedjeljak jave u Centar za socijalnu skrb na razgovor, piše u petak Jutarnji list.

17.09.2021.,Krapinske Toplice – Ucenik Osnovne skole u Krapinskim Toplicama, s ocem dolazi vec peti dan i sudjeluje u nastavi ispred skole,otac odbija nosenje zastitne maske.
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Učinjeno je to nakon što centar s njima nije uspio ostvariti kontakt, odnosno nakon što su roditelji odbili razgovor s terenskim djelatnicama o situaciji koja je nastala zbog toga što njihov sin već danima odbija poštovati epidemiološke mjere i sa zaštitnom maskom doći do svoje učionice.

“Mi smo dobili obavijest škole da učenik već peti dan ne pohađa nastavu, a kako roditelj može opravdati nepohađanje nastave do tri dana, škola nas je bila dužna obavijestiti, kao što smo i mi nakon ove obavijesti škole dužni postupati po službenoj dužnosti. Podsjetit ću da je jedno od prava djeteta prema Obiteljskom zakonu i pravo na obrazovanje i mora se ustanoviti zašto je djetetu to pravo uskraćeno”, rekla je Tanja Cujzek, ravnateljica zabočkog centra za socijalnu skrb.

Ona je jučer ujutro bila i u sjedištu zabočke policije gdje je prijavila Bernardu Jug, ženu koja se na društvenim mrežama profilirala kao glavni motivator u podršci roditelja dječaka iz Krapinskih Toplica koji odbija nositi masku.

“Poruke koje je ona objavljivala na svojem profilu, kao i poruke koje su objavljivali njezini sljedbenici, ali i sadržaji mailova koji su bili upućeni i na moj mail, kao i na službeni mail CSS-a uznemirili su i mene i djelatnike. Na policiji je da procjeni ima li u njima elemenata prijetnje i nije na meni da to ocjenjujem. Policija je izuzela sve te poruke i mailove”, rekla je Cujzek, donosi Jutarnji list.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime