FOTO Školarci krenuli u obnovljenu školu u Glini

244

Prvi dan školske godine, kako za sve ostale učenike, počeo je i za djecu s potresom pogođenih područja. Neka od njih vraćaju se u svoje stare škole, a neka od njih odlaze na potpuno nove, sigurnije lokacije.

Školarci su se vratili u školske klupe i u OŠ Glini koja je nakon potresa, na sreću, dobila žutu i zelenu naljepnicu što znači da je škola vrlo brzo mogla početi s rekonstrukcijom i manjim obnovama.

Nakon razornog potresa žurno se počelo s obnovom pa su tako u OŠ Glina podebljani zidovi, napravljena je kompletna obnova prostora, a nakon toga stiglo i unutrašnje uređenje prostora kojim su obnovljeni podovi i namještaj.

Tako su školarci dobili nove pametne ploče i sav ostali potrebit materijal koji će im dobro doći tijekom pohađanja nastave.

No, kako navodi ravnateljica Osnovne škole Glina Robertina Štajdohar, unatoč tome što je škola sada jako dobro opremljena i raspolaže svim onim što je potrebno đacima i dalje je potrebna kompletna obnova školske dvorane.

Kada je riječ o inovacijama, kao jedna od glavnih mogla bi se uvesti jednosmjenska nastava koju Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fucks predlaže na razini cijele Hrvatske.

Kako bi se to provelo u realizaciju, u planu je izgradnja novog i većeg prostora kako bi sva djeca mogla pohađati nastavu u jednoj smjeni.

Ove godine iznimno je dobar i velik broj upisane djece u školu.

-Imamo dobre brojke, a nadam se da ćemo na tome i ostati. Imamo više prvašića, nego što je osmaša otišlo, što znači da se nije puno ljudi odselilo, kazala je ravnateljica škole.

U konačnici, ravnateljica škole podsjetila je kako su djeca i ove godine od ministarstva dobila besplatne udžbenike, a radni materijal će financirati Grad Glina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime