FOTO Skupština Petrinjskog sportskog saveza

243

Sinoć je u prostoru Učiteljskog fakulteta u OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja održana redovna sjednica Skupštine Petrinjskog sportskog saveza kojoj je bila nazočna i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes koja je poručila kako je ponosna što su brojne udruge i sportski savez uspjeli održati svoj rad unatoč otežanim okolnostima prvobitno dolaskom pandemije, a potom i potresom.

-Posebno ističem rad Sportskog saveza i predsjednika svih sportskih udruga i čestitam na svim rezultatima koje su postigli zajedno sa sportašima, kazala je Komes.

-Stvorili smo bolje uvjete, završili smo projekt dvorane nakon potresa, pomogli smo kao Grad i za podizanje balona na rukometnom stadionu, a pomažemo brojnim udrugama u radu na način da sufinanciramo i grijanje i sve ostalo kako bi uvjeti za rad bili bolji, pojasnila je gradonačelnica i čestitala na svim osvojenim medaljama.

Dodala je i kako je sretna činjenicom da se jako puno djece na području Petrinje i okolice bavi sportom, a posebice u ovo vrijeme kada ih sve više privlači tehnologija i gledanje u ekrane.

-Zato ćemo i dalje podupirati bavljenje sportom i zato smo uostalom preuzeli velik dio financiranja sportske dvorane, uz financiranje Županije, istaknula je gradonačelnica Komes.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ te sportski i znanstveni djelatnik dr. sc. Marko Badrić poručio je kako se nakon pandemije i potresa u sportski život vraća polako i sigurno.

-Imamo nove uvjete rada tako da su gotovo svi klubovi sada sigurni što se tiče prostora i lokacije gdje će se održavati treninzi, a vjerujem da će sljedeća sezona biti iznimno uspješna, kazao je Badrić.

Do sada su postignuti veliki uspjesi jer se u redovima gimnastičara može pronaći prvak Hrvatske, a također tu je i hrvač Pavel Puklavec koji je bio peti u Europi, a postao je i sportaš prve kategorije.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime