FOTO Svečana akademija u prigodi stote obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana

HDZ Sisak obilježio je nadolazeću obljetnicu prvog hrvatskog predsjednika

137

Sinoć je održana Svečana akademija u prigodi stote obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, u hotelu Panonija, a organizirala ju je Zajednica utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Sisačko-moslavačke županije.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak je poručio kako su ostvareni ciljevi koje je postavio naš prvi predsjednik.

-Naša domovina ušla je u europsku integraciju, Europsku uniju, u Nato savez, što vidimo da je posebno važno danas. Ono što nam preostaje jest ulazak Hrvatske u Schengen i uvođenje eura, kazao je župan.

Vladimir Šeks kazao je kako se na brojnim mjestima u Hrvatskoj obilježava stota obljetnica rođenja Franje Tuđmana, stratega, vizionara, utemeljitelja Hrvatske te oca domovine.

-Sadašnja Hrvatska, demokratska, europska država, nastala je na temelju primjene doktrine predsjednika Tuđmana, a prvi dio te doktrine odnosio se na jedinstvo domovinske iseljene Hrvatske. Drugi dio je nacionalna pomirba, poručio je Šeks.

-Ideja nacionalne pomirbe i jedinstva iseljene Hrvatske su glavni kameni i stijenje na kojima je stvorena Hrvatska država, a nje ne bi bilo da nije došlo do pobjede hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, dodao je Šeks.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić također je ukazao na velik značaj prvog hrvatskog predsjednika.

-Franjo Tuđman definitivno će uči u sve hrvatske priručnike, u sve nastavne sadržaje suvremene Hrvatske. Sjećat ćemo ga se s dužnim poštovanjem na to što je učinio za našu državu, kazao je Piletić.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime