FOTO Svečano otvorenje nove zgrade Šumarije Petrinja

514

Jutros je svečano otvorena nova zgrada Šumarije Petrinja. Povratak zaposlenika u njihovu zgradu, kao i povratak usluga na područje Petrinje, ali i šire regije pozdravio je i službeno otvorio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

-Cilj Županije bio je čim prije vratiti sadržaj na područje Petrinje koji je i imala prije potresa, kazao je župan navodeći kako su brojen zgrade obnovljene i vraćene u svoje prvobitno stanje, ako ne i bolje.

-Posebno je važno da se ova zgrada obnovila i da su Petrinjci dobili sadržaj koji se odnosi na šumarstvo jer postupak obnove nije jednostavan, zbog čega želim čestitati svima koji su sudjelovali u obnovi ove zgrade.

Voditelj Uprave šuma podružnica Sisak Vlatko Petrović poručio je kako mu je velika čast i zadovoljstvo danas ponovno biti prisutan u zgradi Šumarije koja je znatno oštećena tijekom potresa, 29. prosinca 2020. godine.

-Zbog oštećenja bili smo prisiljeni djelatnost šumarije privremeno premjestiti u Upravnu zgradu u Sisku, ali smo bili istovremeno nesretni što su građani Petrinje i okolnih mjesta morali, zbog obavljanja djelatnosti šumarije, putovati dodatnih 15 kilometara, kazao je Petrović.

Dodao je kako su u potresu stradale i zgrade šumarije u Hrvatskoj Dubici i Glini te kako se radi da se i te zgrade vrate u funkciju koliko god brzo je to moguće.

Uprava šuma podružnice Sisak jedna od ukupno 17 organizacijskih jedinica u sastavu Hrvatski šuma d.o.o., a djeluje na području Sisačko-moslavačke županije te manjim dijelom ulazi na područje Zagrebačke županije.

Šumarija Petrinja ima ogroman značaj kako za to područje, tako i za širu regiju, a jedna je od deset šumarija u sastavu Uprave šuma Sisak.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić pojasnio je kako je misija i cilj što bolje i što kvalitetnije gospodariti državnim šumama, sačuvati ih i povećati im vrijednost za buduće naraštaje. Također je dodao kako je 165 godina djelovanja pokazatelj koliko je šumarija u Petrinji važna.

Državni tajnik Tugomir Majdak istaknuo je čin solidarnosti i velikih djela koje su Hrvatske šume učinile, a posebice u vrijeme kriznih situacija i otežanih uvjeta.

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes poručila je kako je zadovoljna povratkom brojnih institucija i vraćanju istih u njihove bazične prostorije.

-Zahvaljujem se Hrvatskim šumama na čitavom doprinosu koji nesebično daju od trenutka razornog potresa, kazala je gradonačelnica i poručila kako se nastoji što više objekata obnoviti kako bi se Petrinjcima ponovno osigurao normalan i neometan život, kakav je bio i prije potresa.

-Znamo da su Hrvatske šume bitan faktor i zbog brojnih drugih sektora na području grada, od poljoprivrede do turizma, a Grad Petrinja surađuje sa Hrvatskim šumama u brojnim drugim projektima te će nastaviti surađivati, kazala je Komes.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime