FOTO U Petrinji organiziran humanitarni ulični festival

303

Zaklada Novo sutra i Prvo Plinarsko društvo organizirala je ulični festival povodom obilježavanja Dana Zaklade Novo sutra i obilježavanja 20-og rođendana Prvog plinarskog društva na Strossmayerovom šetalištu u Petrinji.

Davor Relatić, upravitelj Zaklade Novo sutra, pojasnio je kako je zaklada u sklopu zajedničkog humanitarnog projekta, u kojeg se uključilo i Prvo plinarsko društvo, kojim žele pomoći pri obrazovanju i školovanju ukupno 53 djece s područja Petrinje i okolice koji su bez adekvatne roditeljske skrbi ili slabijeg imovinskog stanja.

-U sklopu dva programa koji su podijeljeni na djecu osnovnih škola te na djecu srednjih škola nastojat će djeci osigurati kvalitetno obrazovanje, poručuje upravitelj zaklade.

Osnovnoškolcima bit će svake godine osiguran odlazak na ljetovanje, s obzirom na to da zakonom nije sasvim jednostavno i lako osnovnoškolcima uručivati stipendije.

S druge strane, srednjoškolcima će se osigurati stipendije u iznosu od 1500 kuna te mogućnost polaganja vozačkog ispita B kategorije.

Osim toga, svakih pet godina osnovnoškolcima će se nabavljati nova informatička oprema kako bi bili u trendu s napretkom tehnologije.

Na događaju je bila i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes.

Gradonačelnica je kazala kako se iz dana u dan od samog potresa pruža ruka prijateljstva.

Ovakav divan humanitarni događaj još jedan je dokaz kako Petrinja nije zaboravljena i kako su njezini građani i dalje u dobrim rukama, a kako kaže, pomoć i dalje ne prestaje pristizati.

-Djeci je osigurana sigurna budućnost u smislu školovanja, u smislu dobivanja opreme koja im je potrebna za daljnje obrazovanje, a vjerujem i da će učenici to znati iskoristiti i hvala svim donatorima koji čine ovaj grad sretnim, poručila je gradonačelnica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime