FOTO U Reciklažno dvorište Mraclin pristigla četvrtina posuda za razlaganje otpada: Goričanima na raspolaganju kroz dva tjedna

Sredstva za posude sufinancirao je Fond u iznosu od 85 posto, a ostali dio pokrio je Grad Velika Gorica

174

U reciklažno dvorište Mraclin počele su pristizati nove kante za otpad namijenjene za razdvajanje papira i plastike. Do sada je pristiglo četvrtina, a kante će dolaziti još sigurno naredna dva tjedna.

Direktor VG Čistoće Ivan Rak rekao je kako su pristigle sve smeđe kante namijenjene za biootpad, točnije oko četiri tisuće smeđih posuda za razvrstavanje otpada u kućanstvima.

U fazi dolaska trenutno su plave, za papir, i žute kante, za papir, a posude su sufinancirane od strane Fonda za zaštitu okoliša u vrijednosti oko 6,9 milijuna kuna. Također, oko milijun kuna financirao je i Grad Velika Gorica.

-Išli smo na nabavu malo većih posuda, znači jedna ima 240 litara s obzirom na to da smo uvidjeli potrebu građana da im se dodjele malo veće posude zbog povećanog razvrstavanja i to prvenstveno plastike, kazao je Rak.

-Očekujemo još nekih 14 kamiona koji će dopremiti posude za razlaganje. Zatim se očekuje potpisivanje ugovora između Grada i Fonda u sklopu kojeg će se prenijeti vlasništvo imovine u vlasništvo Grada Velike Gorice. Nakon toga se kreće u podjelu posuda građanima koji nemaju posude, dodao je direktor VG Čistoće Ivan Rak.

Za građane dopremanje ovakvih posuda znači da će svi moći razvrstavati u svojim domovima bez da pritom, kao što je to u većini slučajeva bilo do sada, moraju odlaziti u reciklažna dvorišta.

Najavljeno je i pojačan odvoz otpada s dosadašnja četiri odvoza miješanog komunalnog otpada mjesečno na još dva dodatna mjesečna odvoza plastične ambalaže te na još jedan odvoz papira. Uz to, biootpad će se odvoziti samo iz onih kućanstava koja su uzela smeđu posudu, a nisu uzeli kompostere.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime