FOTO U Sisku obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Tradicionalno je obilježena svečanost

389

U organizaciji Grada Siska i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Siska 4. kolovoza je, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Republike Hrvatske u Sisku organizirano polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac.

Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca, a svemu je bio prisutan i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Obljetnica ima veliko značenje za cijelu domovinu, a posebice za Sisačko-moslavačku županiju.

Župan je tim povodom poručio kako se u ove slavne dane miješaju osjećaji i tuge i ponosa.

-Tuge jer se prisjećamo svih poginulih hrvatskih branitelja, civila. Prisjećamo se uzbuna, granatiranja, ali isto tako i ponosa na naše susjede, očeve, djedove, na sve ona naše junake koji su na početku Domovinskog rata imali samo veliko srce i ljubav prema domovini u nastajanju, kazao je župan.

Dodao je kako siv oni koji su dali svoje živote u ratu i uključili se u izgradnju domovine koja je bila tek u nastajanju, nisu imali oružja, a nisu imali niti uniforme.

-Ali uspjeli su pobijediti moćnog agresora i osigurati mir. To je naš najveći ponos, pojasnio je Celjak komentirajući kako su time zaustavili granatiranje, ubijanje i uzbune.

Zaključno, župan Ivan Celjak, čestitao je svim žiteljima sisačko-moslavačke županije, a osobito hrvatskim braniteljima Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon Viktorovca svijeće su se položile i zapalile kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime