FOTO U Sisku otvoren tradicionalni Sajam cvijeća

220
09.05.2022.,Sisak - Ja tvoj sam prijatelj - Prica o igrackama, tema je ovogodisnjeg Sajma cvijeca koji će se od 9. do 15. svibnja odrzati na Setnici Slave Striegla. Organizator je Grad Sisak u suradnji s gradskim ustanovama i trgovackim drustvima i sisackim cvjecarima. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Na novoj lokaciji, Šetnici Slave Striegla i Trgu bana Jelačića, na obali Kupe, jučer navečer otvoren je tradicionalni sisački Sajam cvijeća, uz zagrebački, najstarija cvjetna manifestacija u zemlji.

09.05.2022.,Sisak – Ja tvoj sam prijatelj – Prica o igrackama, tema je ovogodisnjeg Sajma cvijeca koji će se od 9. do 15. svibnja odrzati na Setnici Slave Striegla. Organizator je Grad Sisak u suradnji s gradskim ustanovama i trgovackim drustvima i sisackim cvjecarima. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Tako je sisački Sajam cvijeća, koji se održava od 1967. godine, nastavio dugogodišnju tradiciju, koja je nakratko bila prekinuta u vrijeme Domovinskog rata i koronakrize. Ove godine, tema sajma, koji će trajati do nedjelje, 15. svibnja, je “Ja tvoj sam prijatelj – priča o igračkama”.

Kao i dosada, sajam organizira Grad Sisak u suradnji s gradskim ustanovama i trgovačkim društvima, te sisačkim cvjećarima. Na prostoru Sajma izložene su maštovite cvjetne instalacije, a uz svakodnevni program za sve naraštaje, posjetitelji mogu i kupiti i razne vrste sadnica. Kao i obično, sajam prate ugostiteljska ponuda, luna park, brojne radionice i drugi zabavni sadržaji.

09.05.2022.,Sisak – Ja tvoj sam prijatelj – Prica o igrackama, tema je ovogodisnjeg Sajma cvijeca koji će se od 9. do 15. svibnja odrzati na Setnici Slave Striegla. Organizator je Grad Sisak u suradnji s gradskim ustanovama i trgovackim drustvima i sisackim cvjecarima. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Kako je na otvorenju sajma napomenula sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, manifestacija ove godine ima dva dijela, izložbeni i prodajni.

“Pripremili smo zabavni program za male i za velike, a i ove godine je ovdje udruga KAS sa svojim konjima, pa djeca mogu i jahati. Ideja je da prkosimo ovom svibanjskom vremenu, te da dobrom voljom i smiješkom prizivamo sunce. Očito se Sisak i Sajam cvijeća već dugo vole, a tako će i ostati”, rekla je Ikić Baniček.

Kako je dodala voditeljica projekta Danijela Gotal Grgurač, Sajam cvijeća je uvod u brojne ljetne priredbe i turističke manifestacije u gradu.

“Trudili smo se da svojim sadržajima i priredbama sajam, koji je obiteljska manifestacija, zadovolji sve naraštaje, ove godine posebno najmlađe. Posebno bih izdvojila kreativne instalacije naših škola i vrtića”, rekla je.

Na otvorenju, pred velikim brojem posjetitelja, prigodni su glazbeni program izveli učenici sisačke Glazbene škole Frana Lhotke. Već u utorak, 10. svibnja, od 18 sati, u gradu se održava i tradicionalni Cvjetni korzo, koji će okupiti kostimirane mlade iz vrtića i osnovnih škola, a na sajamskoj će pozornici nastupiti Dječji zbor grada Siska Crescendo i Kazališni bend KKV.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime