FOTO Upozorenje građanima zbog loših vremenskih uvjeta za Zagreb i županiju

Upozorenje građanima

588
Radi loših vremenskih uvjeta koji se nastavljaju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije iz PU zagrebačke upozorili su građane da vanjske aktivnosti svedu na minimum.
“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno, pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje”, poručuju iz PU zagrebačke.

U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112.

Inače, vatrogasci na zagrebačkom području imaju pune ruke posla, oko 150 intervencija već je odrađeno, 50-ak ih je na čekanju, jak vjetar ruši stabla i granje, a u prekidu je i promet na Sljemenskoj upravo radi drveća na prometnici.

Prohodnost cesta

Iz HAK-a pozivaju vozače da brzinu vožnje prilagodne uvjetima na cesti, a prohodnost možete pratiti na njihovim stranicama.

Za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje te Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Karlobaga, DC54 Maslenica- Zaton Obrovački te Paški most.

Imate fotografije nevremena u svome mjestu? Šaljite nam ih na [email protected] ili na službenu Facebook stranicu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here