FOTO/VIDEO Motoristi u Petrinji obilježili tridesetu obljetnicu 4. gardijske brigade

269

Kod spomenika pukovniku Predragu Matanoviću na Senjaku Moto klub Veterani Petrinja dočekali su motoriste iz moto kluba 4. gardijske brigade koja obilježava dan utemeljenja ratne postrojbe 4. gbr pod nazivom „30 krunica za 30 godina utemeljenja 4.GBR“.

Ovakvim obilježavanjem doprinosi se vrednovanju žrtava u Domovinskom ratu, ali isto tako i vojnika te policajaca u Domovinskom ratu.

Ovakvih obilježavanja bit će još jer se želi održati tradicija i uspomena na častan način, a motoristi su do Petrinje došli čak iz Splita.

Zlatko Borojević, predsjednik Moto kluba “4. gardijska” iz Splita objasnio je kako polažu krunice na spomenik jer se i u rat krenulo s krunicom koja je mnoge čuvala tijekom cijelog rata.

Prijatelje u Međugorju su zamolili da, posebno za njih, izrade unikatne krunice čime je izrađeno 30 krunica u povodu 30. obljetnice.

-Ovim širimo istinu o Domovinskom ratu, čuvamo dignitet Domovinskog rata, te promoviramo lik i djelo 4. Gardijske brigate i ne želimo da prašina prekrije naše spomenike, rekao je predsjednik kluba, a više pogledajte u videu:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime