FOTO/VIDEO Obilježavanje Dana grada Velike Gorice

189

Grad Velika Gorica obilježava se 13. prosinca, na dan sv. Lucije, koja je ujedno zaštitnica Turopolja. Velika Gorica prvi put se spominje još davne 1228. godine i to kao selo. Da je iznimno uznapredovala i postala jedna od razvijenijih gradova dokazuje činjenica da je sve više mladih obitelji koje naseljavaju Veliku Goricu, ali i to da se nudi sve više mogućnosti na podurčju našeg grada.

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je jutros polaganjem izaslanstva Grada Velike Gorice kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred velikogoričkog gradskog groblja.

 

Nakon polaganja vijenaca održana je i Svečana sjednica u dvorani Gorica, na kojoj je bio nazočan i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Povodom proslave Dana grada tijekom cijelog dana osiguran je besplatni parking na svim gradskim parkiralištima, a osim toga, osigurane su i promotivne cijene u pojedinim goričkim restoranima.

Cijelu sjednicu možete pogledati i putem videa:

Dan grada završiti će u veselom tonu, koncertom Jelene Rozge na Trgu Stjepana Radića, a potom i prigodnim rođendanskim vatrometom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime