FOTO/VIDEO Olujno nevrijeme: Vjetar rušio stabla u Zagrebu, u Slavoniji sirena za uzbunu

445
Foto čitatelj

Olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je u četvrtak u poslijepodnevnim i večernjim satima dijelove Požeško – slavonske, Brodsko – posavske i Osječko – baranjske županije, a u petak ujutro je jak vjetar rušio stabla u Zagrebu.

Foto čitatelj

Olujno nevrijeme zahvatilo je i Slavoniju gdje su ulicama tekle bujice vode, a kako navode čitatelji, oglasila se i sirena za uzbunu.

U Požeško-slavonskoj županiji olujno nevrijeme s kišom zahvatilo je četvrtak poslijepodne više gradova i naselja. Najviše kiše palo je u Pleternici, Kutjevu i Bektežu, zbog čega je došlo do odrona kamenja na lokalne ceste te su poplavljeni putni jarci, izvijestilo je u petak Ravnateljstvo civilne zaštite.

Županijski centar 112 Požega zaprimio je više dojava građana zbog vode u stambenim objektima i na prometnicama. Na intervencije ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća i saniranja štete nastale obilnim oborinama poslana su lokalna dobrovoljna vatrogasna društva.

 

Foto čitatelj

Zbog velikih količina vode na kolnicima promet  je bio otežanm uz povremene zastoje zbog zatvaranja pojedinih dionica D51 u dijelu između Bekteža i Ferovaca te od ulaza u Kulu do sredine sela, ŽC 4101 Kaptol – Velika i ŽC4185 kroz naselje Alilovci.
Nadležne službe tijekom jutra obavljaju sanaciju terena.
Na području Brodsko-posavske županije u Brodskom Stupniku u četvrtak oko 15,30 sati  došlo je do plavljenja odvodnih kanala uz cestu ŽC 4244 između Starog Slatinika i Brodskog Stupnika.

Voda se prelijevala preko ceste i promet je tekao usporeno. Intervencijom nadležnih službi očišćeni su kanali i pristupni mostovi radi bolje propusnosti oborina.
Vatrogasci DVD-a Brodski Stupnik imali su dvije intervencije na području Starog Slatnika na prepumpavanju vode u kanal.

U Osječko-baranjskoj županiji zbog obilne kiše u naselju Kešinci (općina Semeljci) sinoć oko 20 sati sati vatrogasci DVD-a Kešinci imali su jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće te su radi bolje propusnosti čistili oborinske kanale duž Ulice Matije Gupca.

Obilna kiša zahvatila je sinoć i Belišće. Vatrogasci DVD-a Belišće imali su oko ponoći intervencije ispumpavanja vode iz podruma u naseljima Kitišanci i Bistrinci. Intervencije su završene u 1,15 sati.

Jak vjetar jutros puše u Zagrebu, a Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o srušenim stablima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime