FOTO/VIDEO U tijeku je 3. sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice

109
Ispred kluba vijećnika HDZ-a sazvana je kratka pressica za javnost na kojoj se poručilo kako su gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar i predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić uložili sve napore kako bi izašli ususret zahtjevima oporbe za sazivanjem sjednice Gradskog vijeća.

-Od četiri točke koju su oni tražili za sjednicu, jedna je već prošla, a sve ostalo je uvršteno u dnevni red. Nažalost, u svojem zahtjevu zaboravili su bitnu stvar za koju kasnije prozivaju vijećnike HDZ-a, a to je Aglomeracija, poručuju iz HDZ-a dodajući kako nije u redu što su također sazvali pressicu na kojoj su iznijeli kritike.

-Kolega Jelušić i kolega Slojšek su sada napomenuli da je sjednica pripremana i sazvana van poslovnika i van zakonskih okvira, kazao je Bekić pojašnjavajući kako to nije slučaj.

Nakon primanja dopisa za sazivanjem sjednice, Bekić poručuje, odmah je sazvano predsjedništvo i krenulo se u realizaciju i pripremu sjednice.

Pojasnio je i kako je zahtjev oporbe pristigao na od prilike pet stranica od kojih je sve obrazloženo i prihvaćeno.

-Nakon što je zahtjev prihvaćen i uručen, oporba se naknadno sjetila i usmenim putem me molila da se na dnevni red stavi i Aglomeracija, koju su zaboravili dodati kazao je predsjednik vijeća.

-Prihvatili smo i tu točku, gradonačelnik je rekao da nema problema i točka je naknadno uvrštena na dnevni red, dodaje Bekić.

Dodao je i kako su iz oporbe poručili da im je ukupno 30 točaka koje su na dnevnom redu previše te kako ne znaju koliko će trajati sjednica, što im ujedno i predstavlja problem, kazao je tako predsjednik Gradskog vijeća.

-Njima su njihove točke bitne, a za točke koje je grad stavio na prijedlogu su im manje bitne, zaključuje predsjednik podsjećajući kako je na dnevnom redu i obnova škole te mnoge brojne teme koje su od iznimne važnosti za sve.

Iz HDZ-a su kazali kako smatraju da oporba za cilj ima stvarati izvanredne situacije i kreirati svojevrsnu predstavu te kako svojim ponašanjem pokazuju da im nije stalo do rješavanja svih aktualnih problema u gradu.

Cijelu sjednicu pratite putem našeg videa uživo:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime